Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çok zor bir öğretim yılı bizi bekliyor! MEB, adeta yeniden teşkilat landırı-lıyor. Eğitimde, iplerin tarikatların elinden alınıp, devletin kontrolüne geçmesini beklediğimiz yeni bir öğretim yılına giriyoruz.
Sorun çok, Bakan yeni, tatil rehavetinden henüz kurtulabilmiş değiliz ama hiç olmadığı kadar umutluyuz!
Çünkü en azından artık yaptığımız hataların farkındayız!..
Peki, öğretmeniyle, öğrencisiyle, velisiyle, idari personeliyle ve en önemlisi de MEB’i ile yeni öğretim yılına hazır mıyız? Ne kadar hazırız desek de mutlaka eksiler olacaktır.
Ne demiş atalarımız: Göç yolda düzelir... Görünen o ki bu öğretim yılı, öncekilerden çok farklı olacak!
MEB’in operasyonları bitti mi bilmiyoruz ama atamalar henüz tamamlanmadı ve sanki uzayacak gibi.
Kayıtlarda da durum farklı değil.
Okulu hâlâ belli olmayan ya da zorunlu eğitim çağında olup da kayıt yenilemeyen on binlerce öğrenci var.
Üniversitelerde de taşlar henüz yerli yerine oturmadı. Kapatılan üniversitelerin öğrencilerine yönelik yerleştirme sonuçları hâlâ açıklanmadı!
Umarız bugün açıklanır. Çünkü kayıtlar başlayacak. Görev bekleyen yüz binlerce öğretmen varken, öğretmen açıkları neden bir an önce kapatılmıyor bunu da anlamak çok zor!..
Yeni öğretim yılı, herkese hayırlı olsun…