VitrinYıldızlara pırlanta yakışır!

Yıldızlara pırlanta yakışır!

10.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yıldızlara pırlanta yakışır!

Yıldızlara pırlanta yakışır


Cannes Film Festivali ve Oscar törenleri yapıldı, ödüller dağıtıldı, gelecek yılın adayları üzerinde tartışılmaya bile başlandı. Ancak, dünyaca ünlü yıldızların gala gecesi için taktıkları pırlanta takılar hâlâ dillerde.


       Hollywood’un ünlü ve güzel sinema yıldızları bu yılki Oscar törenlerinde bileklerini, boyunlarını, göğüs dekoltelerini ve hatta sırtlarını süslemek için yine pırlantayı seçtiler. Ünlü mücevher firmalarının birbirinden zarif gerdanlıkları, bilezikleri görenlerin ilgisini çekti. Bu trendin Fransız Riviera’sına kadar yayılacağını tahmin etmek de güç olmadı... O gece takılan mücevherler Avrupa jet sosyetesinde hâlâ konuşuluyor.
       Pırlantalı mücevherler her ortamda ve her çeşit kıyafetle takılabilir; gece gündüz, plajda veya gece partilerinde... Ve pek tabii ki ünlülerin ayaklarının altına kırmızı halılar serilen törenlerde.
       Pırlanta... Beyazlığı ve pırıltısı ile pembe, fuşya, mavi, yeşil, mor gibi canlı renklerle flört edebilecek en büyüleyici taş.
       Akademi Ödülleri töreninden sonra Cannes’da Andie Mac Dowell, Angie Everhart, Penelope Cruz, Catherine Deneuve, Ornella Muti gibi güzellikleri ve zarafetleri ile dünya çapında ün yapmış yıldızlar, taktıkları görkemli pırlantalı mücevherler ile adeta birbirleriyle yarıştılar.

     ÂSu bilezikler
       Su bilezikler yine çok moda. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iş kadınlarının çoğunun birer su bileziği var. Sharon Stone, Madonna, Cameron Diaz, Cindy Crawford gibi birçok star da bu bilezikleri fetiş mücevherleri haline getiriyor. Cannes’da starların çoğunun bileğinde yumuşak pırlanta dizileri vardı; bir, iki, üç ve hatta daha fazla... Ünlü yıldız Andie Mac Dowell da Cannes’da pırlantalı bileziğini kolundan hiç çıkarmadı.

     ÂPırlanta seli kolyeler
       Akıcı ve parlak kurdeleler gibi süzülüyorlar... Kibarca ve zarafet içinde, cömert bir göğüs dekoltesi üzerinde dans ediyorlar. Neredeyse çıplak denecek kadar derin bir açıklıkta olan sırt dekoltesine çok güzel bir ritim getiriyorlar. Bu kolyeler pave pırlanta halkalar veya klipslerle tutturulan uzun pırlanta dizileri şeklinde takılıyor. Sırt dekolteleri şu sıra çok moda ve pırlantalı mücevher modası da buna uyum sağlamış. Sırtta sallanan pırlanta damlaları çok seksi bir görüntü oluşturuyor. Sırta takılan bu pırlanta kolyeler, cesaretin kanıtı haline gelmiş durumda...

     ÂKuÅŸlu, böcekli, kelebekli broÅŸlar
       Bu yıl saçları, gece elbiselerinin bantlarını, ceket yakalarını, uzun çizgili sutyenleri, büstiyerleri ve hatta kemerleri çeşitli böcekler süslemekte. Pırlanta, metamorfoz konusunda da ne kadar muhteşem olduğunu ortaya koyuyor. Gwyneth Paltrow’un düzgün ve sıkı sıkıya geriye çekilmiş saç stili, Andie Mac Dowell’ın gergin at kuyruğu veya açık bırakılmış şelale tarzı saçları, Sophie Mercau’nun sade stili, pırlantalı kelebekler, arılar, kızböcekleri, yusufçuklar ve uğurböcekleri ile süsleniyor. Gece için şaşaalı saç tokaları da her zamankinden daha moda. Tokalar bazen üzerlerindeki yıldızlar, aylar ve güneşler ile parıldayacaklar. Takımyıldız trendi de hiçbir zaman en sevilen unsurlardan biri olmaktan çıkmayacak.