GündemÜnlüler birer kez kadın istemiş

Ünlüler birer kez kadın istemiş

23.04.2010 - 17:36 | Son Güncellenme:

Bilgisayarlar ve banka hesapları inceleniyor

Ünlüler birer kez kadın istemiş

ŞOVMEN Mehmet Ali Erbil, Şarkıcı Ozan Doğulu ve Yazar Tuna Kiremitçi’nin, İstanbul'da 3,5 aylık telefon dinlemesinin ardından yapılan operasyonla çökertilen fuhuş çetesini, kadın istemek için birer kere telefonla aradıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan yabancı uyruklu kadınların birçoğunun üniversite mezunu oldukları ortaya çıktı. Fuhuş yaptığı iddia edilen kadınlar arasında bir diş doktoru da var. Telefon dinlemeleri sırasında şifreli konuştukları tespit edilen kadın satıcılarının gönderecekleri kadınlar için “İnce Yüzük”, “Kedi” ve “Bileklik” gibi kod adları kullandıkları ortaya çıktı. Polis çetenin yönetim kadrosundan ele geçen bilgisayarları incelemeye aldı. Şebekenin müşterilerinin kadın için para yatırdığı banka hesapları da incelemeye alındı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fuhuş operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre birbirine bağlı 5 grup halinde çalışan çetenin kollarını Volha S. (35), Kamıla D. (34) ve Anna S. (27) yönetiyordu. Üç elebaşının 17 yardımcısı da vardı. Çete hücre şeklinde yapılanmıştı. Sermaye olarak çalışan kadınlar, 3-4 kişilik gruplar halinde ayrı evlerde kalıyor, bir evde kalan kadınlar diğer evde kalanları tanımıyordu.

MEHMET ALİ ERBİL BOŞANDIKTAN SONRA ARAMIŞ

Mehmet Ali Erbil, Ozan Doğulu ve Tuna Kiremitçi'nin polisin teknik takibine takıldığı ileri sürüldü. İddiaya göre Mehmet Ali Erbil, eşi Tuğba Erbil’den boşandıktan sonra kadın satıcılarını aradı ve evine kadın istedi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Mehmet Ali Erbil’in bu isteğinin yerine getirilip getirilmediğini gösteren bir delil bulunmadığını belirtti. Aynı iddiaya göre Tuna Kiremitçi ve Ozan Doğulu da fuhuş çetesinden evlerine kadın istedi.

Haberin Devamı

ŞİFRELİ KONUŞMALAR

Polisin telefon dinlemeleri sırasında kadın satıcılarının ve müşterilerin şifreli konuştukları belirlendi. Sermaye olarak pazarlanan kadınlara “İnce Yüzük”, “Kedi” ve “Bileklik” gibi kod adları veren müşterilerin “Elinde küçük yüzük varsa eve gönder”, “Akşam için iki kedi lazım”, ya da “İyi bir bilekliğin varsa akşama istiyorum” gibi konuşmaları olduğu öğrenildi. Kadın satıcılarının da müşterilerin bu isteklerine aynı kodları kullanarak cevap verdikleri belirtildi.

ŞANTAJ VAR MI? İNCELENİYOR

Öte yandan polis operasyon sırasında örgütte yönetici olarak çalışan 3 kadın patron ve 17 yardımcısının bilgisayarına el koyarak incelemeye aldı. Polisin bu bilgisayarlarda herhangi bir şantaj görüntüsü olup olmadığını araştırdığı belirtildi. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda porno görüntü ele geçirildiğini söyleyen yetkililer, bunların da müşterilere ait olup olmadığının araştırıldığını söylediler. Bu bilgisayarlardan çıkacak bilgilerden yeni gözaltınların olabileceği belirtildi.

MUHASEBE DEFTERİ TUTMUŞLAR

Fuhuş çetesinin ele geçirilen ajandalarında ise müşteri numaralarının yanında adeta bir muhasebe defteri gibi kullanıldığı belirtildi. Ajandalarda hangi kızın hangi müşteriye gittiğinin, kaç para aldığının, aldığı paranın kaçta kaçının çalışan kadına ödendiğinin gün ay ve tarih yazılarak düzenli olarak tutulduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

PARALAR İNTERNETTEN BANKAYA YATIRILIYORMUŞ

Ahlak ve Kumar Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada şebekenin kadınlar için ödemeleri banka havalesi ile hesaplarına kabul ettikleri öğrenildi. Referansla arayan müşterilere kullandığı bankaya göre, bir hesap numarası verildiği, paranın çoğunlukla internet yoluyla havale edilmesinin ardından istediği kadının gönderlidiği belirtildi.

ARALARINDA DİŞ DOKTORU VAR

Polis yaptığı incelemede fuhuş çetesi ile ilgili gözaltına alınan hayat kadınlarının eğitim düzeyinin oldukça yüksek olduğunu tespit etti. Birçoğu anlaşmalı evlililk yaparak Türk kimliği alan kadınların birkaçının hariç Üniversite mezunu oldukları belirlendi. Aralarında öğretmen, mühendis, işletmeci gibi meslek gurupların bulunduğu kadınlardan birinin de Diş doktoru olduğu ortaya çıktı. Ülkelerinde eğitimli olmalarına rağmen iyi para kazamadıklarından şikayetçi olan kadınları, kısa sürede zengin olmak için fuhuş amacıyla Türkiye’ye geldiklerini söyledikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

MÜŞTERİLERİN İFADELERİ ALINACAK

Yetkililer savcılıktan 4 gün gözetim izni alınan zanlılarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirttiler. Öte yandan 3,5 aylık telefon dinlemesi sırasında teknik takibe takılan aralarında Mehmet Ali Erbil, Tuna Kiremitçi ve Ozan Doğulu’nun bulunduğu 55 kişi telefonla aranarak Asayiş Şube Müdürlüğüne davet edilmeye başlandı. Birçoğu kendilerini arayan polislere tatil için şehir dışında olduğunu söyleyen müşterilerin, konuşmalarıyla ilgili ifadelerinin alınacağı ve dava dosyasına ekleneceği öğrenildi.

YAZARLAR