TeknolojiYILIN TELEFONU

YILIN TELEFONU

08.06.2013 - 00:32 | Son Güncellenme:

HTC’nin ‘Amiral Gemisi’ One, yekpare metal gövdesi, üstün görüntü kalitesi, kamerası, Sense 5, Blinkfeed, Zoe gibi özellikleriyle şimdiden yılın en iyi akıllı telefonu

YILIN TELEFONU

HTC CEO’su Peter Chou’nun, “Başarılı olmazsa istifa ederim” diyerek işaret ettiği HTC One sonunda elimize ulaştı. Zorlu isyan şartlarında defalarca yere düşürdüğüm HTC One, özellikleri, malzeme kalitesi, ve kamerasıyla hi-end telefonların en tepesinde duruyor.
Rakip firmaların ‘amiral gemileri’nin, piyasaya çıkmalarının ardından hızla fiyatları düşerken, HTC’nin geçen yıl nisanda sürdüğü en üst modeli One X’in hala 1600 TL’ye satılması, karşımıza çıkacakların teminatı.
* Öncelikle telefon, elinize aldığınız ilk andan itibaren tasarımıyla, yekpare, kaya gibi sağlam metal gövdesiyle heyecan uyandırıyor. 143 gram çeken, 9.3 mm. kalınlığındaki HTC One, elde güzel ve rahat duruyor. Gövdeyi
4.7 inç, 1080P Full HD ekran ve inç başına 468 piksel görüntü tamamlıyor. Ekran, Gorilla Glass 2 koruması altında.
* Ön yüzünde ‘Home’ ve ‘Geri’ olmak üzere iki dokunmatik buton yer alıyor. Alt taraftaki micro USB girişi, özel bir kabloyla HDMI çıkışına dönüştürülebiliyor. Ki telefonu TV’ye wi-fi aracılığıyla da bağlamak mümkün. Ayrıca üst taraftaki güç düğmesi, telefonu uzaktan kumandaya dönüştürebilen bir kızıl ötesi verici.
* Snapdragon 600, dört çekirdekli 1.7 GHz işlemci, 2GB RAM, 32GB/64GB depolama seçenekleri, yukarıda saydığımız bileşenleri tamamlıyor. Bataryaysa 2300mAh, ki iyi bir kullanımın ardından günün sonunu zor getiriyoruz. Bataryanın değiştirilememesi, bir ‘batarya sarjörü’ taşımamızı da zorunlu kılıyor.
* Kameraya gelirsek; HTC, ‘UltraPiksel’ adını verdiği bir teknolojiyle ve “yalnızca” 4MP’lik bir kamerayla karşımıza çıkıyor. Bu daha büyük megapikseller ve daha çok ışık anlamına geliyor. f2.0 diyafram açıklığı, loş ışıkta iyi sonuçlar veriyor. Zoe’yse üç saniyelik canlı fotoğraflar çekiyor.
* Android 4.1’li telefon, Sense 5, BlinkFeed ve BoomSound gibi yeniliklere sahip. BlinkFeed sayesinde, sosyal medya, eğlence, popüler içerik güncellemeleri, haber ve fotoğraflar, canlı bir akışla ana ekrana geliyor.
* Beats Audio dopigli HTC Boomsound, bir akıllı telefondaki en iyi ses deneyimini yaşatıyor.