TeknolojiGörev Çubuğu Nedir, Ne İşe Yarar? Görev Çubuğu Nasıl Düzeltilir, Nasıl Gizlenir?

Görev Çubuğu Nedir, Ne İşe Yarar? Görev Çubuğu Nasıl Düzeltilir, Nasıl Gizlenir?

23.02.2022 - 14:33 | Son Güncellenme:

Görev çubuğu oldukça fazla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Görev çubuğu günlük hayat içerisinde bilgisayar kullanan kişilerin oldukça fazla karşısına çıkan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. Görev çubuğu nedir, ne işe yarar? Görev çubuğu nasıl düzeltilir, nasıl gizlenir? Görev çubuğu ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Görev Çubuğu Nedir, Ne İşe Yarar Görev Çubuğu Nasıl Düzeltilir, Nasıl Gizlenir

Görev çubuğu, bilgisayarın ekranında yer alan bir ifade olarak bilinmektedir. Görev çubuğunun Başlat Menüsü'nün de üzerinde bulunduğu ekranın alt kısmında bulunduğunu söylemek mümkündür. Bilgisayar kullanan kişilerin sıklıkla kullandığı da söylenebilir.

Haberin Devamı

 Görev Çubuğu Nedir, Ne İşe Yarar?

 Görev çubuğu, bilgisayar kullanımı sırasında açık olan pencereleri ve programları görebilmenizi sağlayan bir masaüstü elemanı olarak ifade edilebilir. Görev çubuğunun oldukça işlevsel kullanımlara sahip olduğunu söylemek de mümkündür. En önemli amacının ise açık olan programlar, belgeler veya dosyalar arasında kolay ve hızlı bir şekilde geçiş yapmaya olanak sağlaması olarak ifade edilebilir. 

  Görev Çubuğu Nasıl Düzeltilir, Nasıl Gizlenir?

 Görev çubuğunu isteğiniz şekilde düzenleyebileceğiniz gibi gizlemeniz de mümkün olmaktadır. Görev çubuğunu gizlemek için öncelikli olarak Başlat menüsünü açmanız gerekmektedir. Sonrasında ise Masaüstü seçeneğini seçmeniz gerekir. Bunun yerine ⊞ Win + D tuşlarına basmayı da tercih edebilirsiniz. Hemen ardından ise "Görev çubuğunu otomatik olarak gizle" seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. Görev çubuğu sekmesinde bulunan bu seçeneği işaretledikten sonra ise kaydedilmesi gerekir.