TeknolojiApn Nedir, Ne İşe Yarar? Telefonlarda Apn Ayarları Nasıl Yapılır?

Apn Nedir, Ne İşe Yarar? Telefonlarda Apn Ayarları Nasıl Yapılır?

19.03.2021 - 16:09 | Son Güncellenme:

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte oluşturulan sanal ağlar, insanlara ve şirketlere çeşitli imkanlar sağlamaktadır. APN hizmeti de bunların arasında yer almaktadır. APN ne işe yarar? Telefonda APN ayarları nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Apn Nedir, Ne İşe Yarar Telefonlarda Apn Ayarları Nasıl Yapılır

Sanal ağlar sayesinde iletişim işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebiliyoruz. Ancak APN hizmeti sayesinde bu hizmeti çok daha özel bir hale getirebilmemiz mümkün. Operatörünüz aracılığıyla bu hizmeti almaya başlayabilir ve iletişim ağlarınızı istemediğiniz kişilerin girmesini engelleyecek duruma çevirerek daha özel hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

APN Nedir?

APN ifadesinin açılımı Erişim Noktası Adı olarak belirtilmektedir. Bu isim, şebeke içerisinde yönlendirme bilgisini sağlayan adres olarak karşımıza çıkmaktadır. Erişim noktası adı sayesinde sadece izin verilen kullanıcıların girebildiği özel bir ağ oluşturabilmeniz mümkün hale gelmektedir. Bu imkan, özellikle şirketlerde ve kurumlarda oldukça işlevsel bir hale gelmektedir.

APN Ayarları Nasıl Yapılır?

APN ayarlarının nasıl yapılacağı kullanmış olduğunuz telefonun işletim sistemine göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak temel bir yol gösterebilmek adına menü-ayarlar-diğer-mobil şebekeler kısmına girebilirsiniz. Bu kısım içerisinde paket veri ya da diğer adıyla mobil veriyi etkinleştirmeniz gerekir. Aynı şekilde bu ekranda karşınıza erişim noktası adları çıkacaktır. Buradan seçenekler kısmına basıp yeni APN ifadesini seçebilirsiniz. Böylelikle karşınıza çıkan bilgileri istenilen şekilde doldurduğunuzda APN hizmetini kullanmaya başlayabilirsiniz.