TeknolojiTamindir Gündem 37. Bölüm

Tamindir Gündem 37. Bölüm

07.12.2012 - 14:46 | Son Güncellenme:

1. HTC Android'den VazgeçmiyorÜnlü akıllı telefon üreticisi HTC'nin Windows Phone 8 işletim sistemine sahip cihazları piyasaya çıkarması

Tamindir Gündem 37. Bölüm

1. HTC Android'den Vazgeçmiyor

Haberin Devamı

Ünlü akıllı telefon üreticisi HTC'nin Windows Phone 8 işletim sistemine sahip cihazları piyasaya çıkarması ile Android pazarından çekileceğine dair söylentiler belirmişti. HTC'den gelen açıklamalar bunun aksine Android ile devam etmeye kararlı oldukları yönünde oldu.

2. Windows Phone 8'li Nokia Lumia 920 Yok Satıyor

Uzun zaman piyasaya çıkması ve Nokia'yı rahatlatması beklenen Lumia 920 satışa sunulmasının ardından kısa zamanda tükendi ve hem elektronik marketlerde hem de online mağazalarda bulunamaz hale geldi.

3. Facebook ve Yahoo Ortaklık Arayışı İçinde

Facebook, Yahoo ile bir ortaklık gerçekleştirerek kendi arama sistemini daha da geliştirmek istiyor. Böylece kişiler hakkında çok daha detaylı bilgilere kolayca ulaşma imkanı sunacak olan arama sistemine Yahoo'nun da sıcak baktığı ancak Microsoft nedeniyle henüz bir görüşme sağlanmadığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

4. Firefox Android Artık Çok Daha Fazla Cihazı Destekliyor

Firefox'un Android mobil sürümü uzun süredir sadece kalbur üstü cihazlarda bulunan ARMv7 işlemcileri destekliyordu. Ancak Firefox son güncellemesi ile mobil tarayıcının çok daha düşük seviyeye sahip akıllı telefonlarda çalışması ve ARMv6 işlemcileri desteklemesi sağlandı.

5. Windows 8 Satışları Kötü mü Gidiyor

Windows 8'in satışlarının başlamasının ardından seyreden satış grafiği ne yazık ki Windows 7'nin çıkışına göre %50 daha kötü seyrediyor. Analistleri ve yatırımcıları endişelendiren bu durum Windows 8'e dair incelemelerin tutarsız olması ve Windows sürümlerinde yaşanan kafa karışıklıklarından kaynaklanıyor.

6. Firefox 17 Yayınlandı

Popüler web tarayıcısı Mozilla Firefox'un 17. versiyonu bu hafta içerisinde yayınlandı ve içerisinde sosyal medya ile uyumluluk, güvenlik ve performans güncellemeleri yer alıyor. Maalesef Mac kullanıcıları için Mac OS X 10.5 desteği bu sürümde ortadan kaldırılmış.

7. Apple'ın Yeni OS X 10.9 İşletim Sisteminde Siri de Bulunacak

Mac OS X'in gelmesi beklenen 10.9 sürümünde iPhone'larda yer alan popüler uygulama Siri'nin de yer alacağı belirtiliyor. Özellikle Mac cihazlar için iOS işletim sistemli cihazlardaki bazı özelliklerin kopyalanacağı Apple tarafından onaylanırken bu durum diğer uygulamalar hangileri olacak sorusunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

8. Windows'un 27. Yaş Günü Kutlu Olsun

20 Kasım 1986'da 1.0 versiyonu ortaya çıkan Windows'un doğum günü bu hafta içerisinde Microsoft tarafından kutlandı. Yıllar içinde bilgisayar dünyasının en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows şimdi tam tamına 27 yaşında.

9. Samsung Galaxy S4 Teknik Özellikleri Ortaya Çıkıyor mu?

Exynos 5450 Cortex A15 4 çekirdekli işlemci ve 13 megapiksellik arka kamera barındıracağı dedikoduları ortaya çıkan Samsung Galaxy S4'ün Şubat 2013'te tanıtılacağına dair de söylentiler mevcut. Samsung konu hakkında herhangi bir açıklama gerçekleştirmekten kaçınıyor.

10. Samsung ve Apple Davasının İkinci Ayağı Yaklaşıyor

Samsung ile Apple arasındaki ABD'de gerçekleşmiş olan dava Samsung'un 1 milyar dolar ceza alması ile sonuçlanmıştı. Ancak dava henüz bitmedi ve Samsung'un temyize gitmesi nedeniyle ikinci ayağına başlandı. Samsung'un bu davada İngiltere'de Apple aleyhine çıkan mahkeme sonuçlarını ABD'de geçerli saydırmaya çalışacağı bildirildi.

Haberin Devamı

11. Android 5.0 Göründü

Merakla beklenen Android 5.0 Key Lime Pie sürümü NenaMark2 adlı test uygulamasının sonuçlarında Sony'nin LT30i model adlı bir cihazda görüntülendi. Android 5.0'ın adı dışında herhangi bir konuda maalesef bilgi yer almıyor.

12. Microsoft Türkiye: Messenger Birkaç Ay İçinde Kapanacak

Microsoft Türkiye'nin resmi blogunda da yer alan bilgilere göre Windows Live Messenger üyelerinin Skype'a geçirilmesi ile birlikte Live Messenger'ın beklenenden çok daha erken bir tarihten ortadan kaldırılacağı açıklandı. Bir kaç ay içerisinde ortadan kaldırılacak olan programda hesabınız bulunuyorsa Skype'a şimdiden geçmeyi unutmayın!

13. Avea, Avea inTouch İsimli Akıllı Telefonu Tanıttı

Avea kendi adı altında ürettiği inTouch adlı Android akıllı telefonu tanıttı. Android 2.3.5 işletim sistemi, 600 MHz tek çekirdekli işlemci, 512 MB ara bellek, 3.5 inçlik 480x800 piksel ekran çözünürlüğü barındıran telefonu 399 TL veya aylık 1 TL taahhütlü olarak satın almak mümkün.

Haberin Devamı

14. Google Maps, Olmayan Adayı Var Etti

Google Maps Avustralya ile Yeni Zelanda arasında uydudan gelen görüntülerdeki bir koyuluk nedeniyle açık denizde yer alan bölgeyi “Sandy adası” olarak işaretledi ve böyle bir adanın varolmadığı o bölgeye keşif gezisi yapan bir üniversite takımı tarafından keşfedildi. Google'dan henüz konuya dair bir açıklama yapılmadı.

Tamindir Gündem 37. Bölüm ve daha fazla teknoloji videosu için Tamindir.com'u ziyaret edebilirsiniz.