TeknolojiGoogle'ın kaldırdığı "Resmi Görüntüle" seçeneği nasıl geri getirilir?

Google'ın kaldırdığı "Resmi Görüntüle" seçeneği nasıl geri getirilir?

19.02.2018 - 10:16 | Son Güncellenme:

Google, kısa süre önce görsel arama bölümündeki "Resmi Görüntüle" seçeneğini kaldırdı. Birçok kişi bu duruma tepki gösterdi. Peki "Resmi Görüntüle" seçeneğini nasıl geri getirebilirsiniz?

Googleın kaldırdığı Resmi Görüntüle seçeneği nasıl geri getirilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, herhangi bir uyarı yapılmadan "Resmi Görüntüle" düğmesini resim arama sonuçlarından kaldırdı. Ayrıca "Görüntüyle Arama" düğmesi de kaldırıldı, "Git" düğmesi ise yerinde duruyor. Bu hamle görüntü hırsızlığını engellemek ve araştırmacıları sadece resim yerine tam sayfaları ziyaret etmeye teşvik etmek için yapıldı. Şimdi, bir resim ararken, görüntüyü kendi kullanımınız için almak için web sitesini bütünüyle ziyaret etmeniz gerekecek.

Birçok kişi bu duruma tepki gösterdi. Peki "Resmi Görüntüle" seçeneğini geri getirmenin bir yolu var mı?

Google’ın kaldırdığı "Resmi Görüntüle" seçeneği nasıl geri getirilir?

Joshua B. adlı kullanıcı Chrome için View Image adlı bir eklenti hazırladı. Bu eklentiyi kullandığınız Google görsel bölümünde yer alan Resmi Görüntüle seçeneği geri geliyor. Bu eklentiyle Google’ı eskiden olduğu gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

View Image ile görsel için siteye gitmenize gerek kalmıyor. Bu eklentinin hem Chrome hem de Firefox için de uygun olduğunu belirtelim.