TeknolojiGoogle’ın Yeni Mesajlaşma Servisleri Allo ve Duo ile Tanışın

Google’ın Yeni Mesajlaşma Servisleri Allo ve Duo ile Tanışın

19.05.2016 - 16:18 | Son Güncellenme:

Google düzenlediği Geliştiriciler Konferansı birbirinden ilginç ürünler sahne alıyor. Google 2016’da mesajlaşma şeklimizi Allo ve Duo ile değiştirecek…

Google’ın Yeni Mesajlaşma Servisleri Allo ve Duo ile Tanışın

Akıllı telefonlar üzerinden SMS göndermenin unutulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu noktada birçok program ve servis kullanıyoruz. Neredeyse akıllı telefon kullanıcılarının hemen hemen hepsi WhatsApp kullanırken Messenger ile de görüntülü görüşme yapma imkanına her zaman sahibiz. Google‘ın Hangout servisi ise belki isminden, belki de şeklinden bizim bile hiç kullanmadığımız bir servis haline geldi. Bu durumdan oldukça fazla yakınan Sundar Pichai yeni servisler sayesinde Android kullanıcılarının tüm isteklerini 2 farklı uygulama ile sunmaya hazırlanıyor. Şimdi dilerseniz Google‘ın Yeni Mesajlaşma Servisleri Allo ve Duo ‘ya yakından bakalım.

Haberin Devamı
Google Allo Nedir? Google Allo Nasıl Çalışır?

Allo, Google‘ın yeni nesil mesajlaşma uygulamasıdır. Allo, Google servisleri ile (saat, takvim, haritalar gibi) birlikte çalışarak Android ekosisteminde büyük bir fark yaratacak gibi görünüyor. Allo ile fotoğraf gönderebilir, fotoğrafı yollamadan önce düzenleyebilir hatta üzerine yazı bile ekleyebilrisiniz. Farklı emojiler ile konuşmayı daha neşeli hale getirirken yolladığınız cevaplara göre size “Akıllı Cevap” seçeneğinin sunulduğunu göreceksiniz. Özellikle araba kullanırken mesaj yazmak zorunda olanlar için oldukça güzel bir haber gibi görünüyor.

Allo, Google servislerini kullandığı için mesajlaşma esnasında bir restauranttan yer bile ayrıtmanız mümkün hale geliyor. Evet WhatsApp‘ı çok seviyorsunuz ama Allo bambaşka bir deneyimi bizlere sunuyor…

Haberin Devamı
Google Duo Nedir? Google Duo Ne İşe Yarar?

Google‘ın video görüşme servisi Duo ise bambaşka bir kullanıcı deneyimini bizlere sunmaya geliyor. Bu noktada gelen aramanın bile ön bir video ile başlıyor ve bu gerçekten çok eğlenceli görünüyor.

Google’ın Duo için hazırladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz…