TeknolojiGizli Sekme (Gizli Mod) Nedir? Tarayıcıda Gizli Sekmeler Ne İşe Yarar?

Gizli Sekme (Gizli Mod) Nedir? Tarayıcıda Gizli Sekmeler Ne İşe Yarar?

26.03.2021 - 04:42 | Son Güncellenme:

İnternete giriş yapabilmek için kullanılacak olan birçok program bulunuyor. İnternet tarayıcılarında bulunan bazı özellikler vardır. Bu özellikler arasında yer alan gizli sekme, pek çok kişinin merak ettiği bir özelliktir. Gizli sekmenin ne olduğu ve ne işe yaradığı merak edilen bir konu oluyor. Gizli sekme (gizli mod) nedir? Tarayıcıda gizli sekmeler ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Gizli Sekme (Gizli Mod) Nedir Tarayıcıda Gizli Sekmeler Ne İşe Yarar


Gizli sekme, aynı cihazları veya hesapları kullanan kişiler için gizlilik sağlayan bir özelliktir. Aynı zamanda hiç bir şekilde giriş yapılan sitelerin bilgileri kayıt edilmez.

Gizli Sekme (Gizli Mod) Nedir?

İnternet son zamanlarda kullanılan en büyük teknolojilerden biridir. İnternet üzerinde pek çok kişi farklı bilgilere ulaşarak, güzel vakit geçirebiliyor. İnternete giriş yapmaya yardımcı olan tarayıcılar, kişilerin kullanıldığı tarayıcı çeşitleridir. Tarayıcılarda bazı kişilerin bilmediği farklı özellikler bulunuyor. Bu özellikler arasında yer alan gizli sekme, kullanıcıların merak ettiği bir özelliktir. Bu özelliğin tam olarak ne işe yaradığı da, kişiler tarafından araştırılarak öğrenilmek isteniyor

Gizli sekme kullanıldığında, giriş yapılan sitelere ait hiç bir bilgi kayıt olmuyor. Bu nedenden dolayı, aynı cihazı kullanan kişiler için oldukça faydalı bir özelliktir. Bu özelliği aktif ederek, internet geçmişinin kayıt edilmemesi sağlanıyor. Gizli sekmeyi kullanabilmek için, herhangi ilave bir işlem yapılması gerekmiyor. Yeni açılacak sekmeyi gizli olarak seçmek yeterli olacaktır.

Tarayıcıda Gizli Sekmeler Ne İşe Yarar?

Tarayıcıların içerisinde bulunan gizli sekme özelliklerinin ne işe yaradığı merak edilen konulardan biridir. Gizli sekmeler, internet sitelerine giriş yapıldığında bu hareketleri kayıt altına almıyor. Kayıt altına alınmadığından dolayı, kimsenin ulaşılması mümkün olmuyor. Girilen internet sitelerinin gizli kalması için, gizli sekmeler kullanılıyor. Bu sekmeler sayesinde, tüm internet geçmişi kayıt alınmadan otomatik olarak tarayıcı tarafından siliniyor.