TatilSardinya Adası hakkında bilmeniz gerekenler

Sardinya Adası hakkında bilmeniz gerekenler

28.08.2017 - 16:32 | Son Güncellenme:

Akdeniz'in en büyük adalarından biri olan Sardinya doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.Peki Sardinya'ya nasıl gidilir? Sardinya'da nereler gezilir? Sardinya'da ne yenir?

Sardinya Adası hakkında bilmeniz gerekenler

Sicilya'dan sonra Akdeniz'in en büyük ikinci adası olan Sardiniya, denizi ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgi odağı. Gelin bu adayı daha yakından tanıyalım.

Haberin Devamı

Sardinya Adası nerede?

Sardinia Adası, Akdeniz'in en büyük ikinci adası konumunda. Korsika'nın güneyinde, İtalya'nın batısında, Tunus'un da kuzeyinde yer alan ada 24.090 km karelik bir yüzölçümüne sahip. Adanın toplam nüfusu 1.650.000. Ülke yüzbinlerce turisti ağırlamaktadır.

Sardinya Adası iklimi nasıldır?

İtalya'ya bağlı bir ada olan Sardinya'da tipik Akdeniz iklimi yaşanmaktadır. Kışları ılık, yazları sıcak olan ada turistlerin bu açıdan favori rotalarından biri haline geliyor. Sardinya adasında yılın 6 ayı rahatlıkla denize girmeniz mümkün. İklime bağlı olarak bölgede de Akdeniz coğrafyasının genelinde yetişen tarım ürünleri mevcut.

Sardinya adasına nasıl gidilir?

Sardinya adasına gitmek için aktarmalı seferleri tercih etmek durumundasınız. İstanbul - Roma, İstanbul - Milano veya başka bir rota üzerinden aktarmalı olarak Sardinya Adası'na ulaşmak mümkün. Bunun dışında Cenova'dan da Sardinya'ya gemi yolculuğuyla ulaşmak mümkün. Ayrıca ada içinde bir baştan bir başa Transitalia trenleri ile seyahat edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sardinya adasında nereleri gezmeli?

Sardinya'nın en büyük şehri Cagliari. Adanın güney kıyısında yer alan kent, ticaret ve turizmin kalbinin attığı yer. Cagliari'de çık sayıda otel ve pansiyonda kalmanız mümkün. Ayrıca Sardinya adasına gelmenin en kolay yolu da Cagliari Havaalanı'nı kullanmak.

Adada birçok medeniyete ait izler bulunuyor. Tarihöncesi çağlardan Roma'ya, Bizans'a, Aragonlara ve İtalyan yönetimine değin her medeniyetten yapılar adada korunmuş durumda. Sardinya, Asinara, Gennargentu ve Montargius gibi tabiat parklarına ev sahipliği yapmakta. Bunun dışında tarihi Castello da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Olbia da sahip olduğu zümrüt sahilleriyle (Costa Smeralda) ünlü bir yer.

Sardinya seyahati sırasında ne yemeli?

Tipik bir Akdeniz adası olan Sardinya'nın mutfağı da bu yönde şekillenmiş. Zeytinyağlıların, sebze ve meyvelerin ağırlıkta olduğu bir beslenme şekline sahip olan adada bulunan lokantalar da bu yönde servisler sunuyor. Deniz ürünlerinin de sıklıkla tüketildiği Sardinya'da aligusta, scampi, bottarga en çok tercih edilen yiyecekler.

Haberin Devamı

Sardinya adasında ne yapmalı?

Doğal güzellikleriyle ünlü adada bol bol gezmeyi ihmal etmeyin. Bunu tren ya da motor kiralayarak gerçekleştirebilirsiniz. Deniz sporlarının rağbet gördüğü adada, yelken, sörf gibi etkinliklerin yanı sıra bölgeye ait geleneksel sporlar da etkinliğini sürdürmeye devam ediyor. S'Istrumpa adı verilen Sardinya güreşi müsabakaları adanın en önemli faaliyetlerinden biri. Aynı zamanda adada sayısı 25'i bulan koruma altındaki tabiat parklarını ziyaret etmelisiniz.

Sardinya adasından ne alınır?

Deniz mahsülleriyle ünlü olan adada aynı zamanda zeytinyağı birçok çeşidiyle karşınızda olacak. Bunun yanı sıra adaya dair hediyelik eşyaların bulunduğu dükkanları ziyaret edebilirsiniz.