TatilMamure Kalesi Mersin İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Mamure Kalesi Mersin İlinde Nerede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

25.09.2020 - 02:19 | Son Güncellenme:

Ülkemizde tarihi ile büyük öneme sahip pek çok kale bulunmaktadır. Bu kalelerden birisi de mamure Kalesidir. Görkemli yapısı ile oldukça etkileyici ve önemli olan Mamure Kalesi ülkemizin önemli kültürel miraslarından birisidir. Pek çok uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Mamure Kalesi oldukça merak edilmektedir. Peki Mamure Kalesi Mersin ilinde nerede? Tarihi kalenin özellikleri ve hikayesini sizlere detaylıca derledik.

Mamure Kalesi Mersin İlinde Nerede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Mamure Kalesinin tarihi orta çağ dönemine kadar dayanmaktadır. Ülkemiz için oldukça önemli bir yapı olan Mamure Kalesi yıl içerisinde yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır.

Mamure Kalesi Nerede?

Mamure Kalesi ülkemizde Mersin ilinde bağlı olan Anamur ilçesinde yer almaktadır. Muhteşem bir Akdeniz manzarasına sahip olan Mamure Kalesi Akdeniz kıyısında çok güzel bir şekilde konumlanmıştır. Arkeolojik açıdan oldukça önemli bir kültürel miras olan Mamure Kalesi ulaşımı ise oldukça kolaydır.

Mamure Kalesi tarihi çok eski yıllara dayalı ve yıllarca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Türkiye'de yer alan en önemli kalelerden birisi olması sebebiyle mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olmaktadır.

Mamure Kalesine Nasıl Gidilir?

Mamure Kalesine ulaşım kara yolu veya hava yolu ile sağlanabilir. hava yolu ile ulaşım sağlayacak kişilerin ilk olarak Adana Şakirpaşa Hava limanına iniş yapmaları gerekmektedir. Daha sonra hava limanından kara yolu ile Mersin'e geçilmesi gerekmektedir. Bu mesafe yaklaşık olarak 215 kilometredir. Böylece 3 saat 40 dakika süre sonrasında Mersin'e ulaşmak mümkündür. Mersin Merkez ilçesinden Anamur dolmuşlarına binerek Mamure Kalesine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Mamure Kalesine kara yolu ile ulaşım sağlamak isteyen kişilerin Mersin otogarına gelmeleri gerekir. daha sonra Otogardan Anamur ilçesine giden dolmuşlar ile Mamure Kalesine ulaşılabilir.

Mamure Kalesi Özellikleri

Mamure Kalesinin özelliklerine bakıldığında yüksek duvarlar ile kaplı olduğunu söyleyebiliriz. Doğu tarafında iç avlı, batıda ise dış kale yer almaktadır. Ayrıca güney kayalar üzerine inşa edilmiş iç kalesi de bulunmaktadır. Böylece Mamure Kalesi üç bölümden oluşmaktadır.

Kalenin etrafı hendekler ile çevrilidir. Duvarların alt kısımları ise geniştir. Fakat üst tarafa doğru daralır. Duvarlar ve burçlar yapılırken bazı taşlar ve horasan tacı kullanılmıştır.

Mamure Kalesi Tarihi

Mamure Kalesi Roma Döneminden Osmanlı Dönemine kadar kültürel mirası taşımaktadır. Mamure Kalesi 1500 yıllık bir tarihe sahiptir. Kale üzerinde farklı uygarlıklara ait özel yapılar bulunmaktadır. Kaleyi ele geçiren tüm uygarlıklar hakimiyet sürdüğü yıllarda kendi özelliklerini taşıyacak izler bırakmıştır. Bunlar arasında tek minareden oluşan Mamure Cami, hamam kalıntıları, ambar, çeşme, sarnıçlar ve dış kale bulunmaktadır.