TatilBled Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Bled Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:52 | Son Güncellenme:

 Tarihi kalıntıları ve oldukça güzel manzaraları bulunan Bled Gölü, vize ile birlikte gidilebilecek olan bölgelerin başında yer almaktadır. Bled Gölü’ne seyahat etmek ve orayı daha detaylı şekilde incelemek isteyen kişiler, gölün hangi ülkede ve tam olarak nerede olduğunu merak etmektedir. Bu yazımızda Bled Gölü’nün özellikleri ve nasıl gidildiğine dair tüm detaylar. 

Bled Gölü Nerede, Hangi Ülkede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 Ortaçağ bölgesi olarak adlandırılan Bled Gölü, yaklaşık 15 bin nüfusu bulunan Carniola bölgesinde yer almaktadır. Buzulların ve yer yerkabuğunun biçim değiştirmesi ile birlikte oluşan Bled Gölü aynı zamanda Avrupa’nın en meşhur göllerinin başında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 

 Bled Gölü Nerede?

 

 Slovenya ülkesinin Gorenjska bölgesinde yer alan Bled Gölü, Slovenya’nın başkenti olan Ljubljana’da bulunmaktadır. Aynı zamanda Avusturya’nın güney kısmına yakın olan Bled Gölü, eşsiz doğal güzellikleri ile birlikte ziyaretçileri büyülüyor.

 

 Bled Gölü’ne Nasıl Gidilir?

 

 Huzurlu ve bir o kadarda eşsiz zaman geçirmek adına gidilebilecek olan yerlerin başında gelen Bled Gölü’ne gitmek için ilk olarak Schengen Vizesi olması gerekmektedir. Kendi özel aracınız ile Bled Gölü’ne gitmek için Türkiye’den Slovenya’ya ortalama 17 ile 18 saat arasında ulaşım sağlamanız mümkündür. İlk olarak Slovenya’nın başkenti Lübliyana’ya gitmeniz ve oradan da 60 km kadar giderek göle ulaşmanız gerekmektedir. Havayolu ile Bled Gölü’ne gitmek için Türkiye’den en doğru şekilde İstanbul ve Ankara üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu illerden kalkan uçaklar Slovenya başkentine gitmektedir. Havalimanında inmenizin ardından özel araç kiralama firmaları yardımı ile sorunsuz olarak Bled Gölü’ne gidebilirsiniz. Türkiye’den uçakla Bled Gölü’ne gitmek ise ortalama 2 ile 3 saat arasında değişiklik göstermektedir.

Haberin Devamı

 

 Bled Gölü Giriş Ücreti

 

 Farklı havası ve eşsiz manzarası bulunan Bled Gölü’ne giriş ücreti için para ödemek gerekmiyor. Ancak içeride bulunan özel tur ve mekânlar için farklı ücretler ödemeniz gerekebiliyor.

 

 Bled Gölü Özellikleri

 

 Göl ile aynı ismi almış olan Bled Adası da ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Bled Gölü’ne gittiğinizde göl içinde özel tekne turlarına katılabilir ve daha çok sevdiğiniz kişi ile romantik zamanlar geçirebilirsiniz. Bled Gölü yaklaşık 6 km’lik parkur bulunmaktadır. Çevresinde bulunan özel tepelere çıkmanız ve buralardan manzara eşliğinde kendinizi başka dünyada hissetmeniz de mümkündür.

 

 Bled Gölü Hakkında Bilgiler

 

 Özel kale ve tarihi mekânların sıkça yer almış olduğu Bled Gölü çevresinde öncelikli olarak huzurlu yürüyüş etkinliklerine katılabilirsiniz. Genel olarak kış ayları için daha dikkatli olunması gereken Bled Gölü ziyaretleri için gölün Alpler’e yakın olması sebebi ile kış aylarında oldukça soğuk olduğu bilinmektedir.