TatilBebekle tatilin püf noktaları

Bebekle tatilin püf noktaları

20.06.2012 - 16:00 | Son Güncellenme:

Çocuklarınızla basit ama sorunsuz bir tatil geçirmek elinizde. Tatile çıkmadan önce çocuğunuzun sağlık kontrollerini yaptırın ve her zaman olabilecek sorunlara karşı hazırlıklı olun.

Bebekle tatilin püf noktaları

Otomobille seyahat

Eğer 1 saatten uzun bir otomobil yolculuğuna çıkacaksanız, bebeğinizi rahatsız etmeyecek şekilde bazı önlemler alabilirsiniz:

- Araba koltuğuna bebeğinizin ilgisini çekecek oyuncaklar asarsanız, bebeğiniz seyahat boyunca sıkılmaz.

- Bebek otomobilde uyumuyorsa her 1-1,5 saatte bir mola verin.

- Otomobil yolculuklarına termos içinde su bulundurun.

- Karayoluyla yolculuk yapan anneler, her yarım saatte bir bebeklerini emzirmelidir.

- Arabanın camlarına gölgelik koymak bebeklerin güneşten rahatsız olmasını engeller.

Haberin Devamı



Uçakla seyahat

Çocuk ve bebekler uçaktaki basınçtan çok etkilenir. Orta kulak basıncını dengelemek için iniş ve kalkış sırasında bebeklerin emzirilmesi, büyük çocuklara da sakız çiğnetilmesi faydalı olur. Bebeklerin en az yedi günlük olmaları, uçağa binmeleri için gereken bir kuraldır.

İki yaşından küçük bebekler, kucakta seyahat etmelidir. Seyahatte koridor tarafındaki koltukları tercih edin, bu durum size hareket rahatlığı getirecektir.

Tren ve gemi yolculukları da çocuklara hareket olanağı sağladığı için daha rahat edilir.

Sağlık merkezine yakın yer seçin

Çocuklarınızla tatile çıkarken basit ama sorunsuz bir tatil geçirmek istiyorsanız bu önlemleri dikkate almalısınız. Çünkü tatilde çocuğunuzun hastalanması tatilinizi kâbusa dönüştürebilir. Tatilde çocuğunuz hastalandığında, en yakın sağlık kuruluşuna çocuğunuzu götürebilecek bir tatil yeri seçmenizde fayda vardır.

Çocuklarla yapılan tatilin şartları, çocuğun yaşına, kişiliğine ve gidilen yerin olanaklarına göre değişir. Hiçbir sosyal olanağı bulunmayan bir otel yerine, çocuklar için hemen her şeyin düşünüldüğü bir tatil köyünde daha rahat edilebilir.

Çok huzurlu bir tatili unutun, ama yapacağınız doğru seçimlerle tatiliniz güzel geçebilir. Tatilde beslenme düzenini bozmamak için çocuğunuzun beslenme sekline göre, gerekli araç ve gereçleri almak da gerekebilir.

Haberin Devamı



Tatİl kıyafetlerini ayarlamak bir diğer önemli konu. Çocuğunuzu güneşten koruyabilecek uzun kollu, koyu renkli gömlek, tişört ve pantolonun yanı sıra mayo, havlu ve ekstra çarşaf gerekebilir.

Sİnekler tatilin davetsiz misafirleri olabilir. Cibinlik bebekler için uygundur. Kapalı alanda sinek kovucu sprey kullanmak sakıncalıdır. Bebeklere zararı olmayan, kimyasal madde içermeyen doğal limon çiçegi içeren spreyler sineklere karşı kullanılabilir.

Sİvrİsİnek sokmalarında kullanılan kaşıntı gideren kremler, tatile giderken çantaya konulması gereken en önemli ilaçlardandır. Güneş yanıklarına karşın güneş sonrası kremlerini de yanınıza almanız faydalı olacaktır. Havuz gözlüğü ve çocukların kumda oynayabileceği oyuncaklar yine unutulmaması gereken malzemelerdir.

Havuzdan oluşabilen aşırı klora bağlı göz alerjileri, enfeksiyonları ve mantar hastalık-larına karşı yanınıza ilaç alabilirsiniz. Tatilde enfeksiyonlardan korunmak için beslenme ve uyku düzeninin bozulmaması gerekir.

Amerİkan Çocuk Akademisi’ne göre güneş koruyucu kremler yeni doğan bebeklere bile sürülebilmektedir. Sinek kovucular için ise bebek 2 aylıktan büyük olmalıdır.

Tatİle çıkmadan önce çocuğunuzun aşıları tam olmalıdır. Yurt dışı tatillerinde ise hazırlığa daha önce başlanmalı, ekstra aşılama gerek-tiren ülkelere tatile gidilecek ise aşıları en az 10 gün önceden tamamlanmalıdır.

Nelere dikkat edilmeli?

Tatile çıkarken yanınıza gerekli olabilecek ilaçları almanız sizi rahat ettirir. En önemlisi tatile çıkarken yanınıza çocuk doktorunuzun ve hastane acil telefon numarasını almayı unutmamalısınız. Son zamanlarda gündeme gelen kene ısırıkları ya da kenenin neden olduğu hastalıklar için de dikkatli olunmalıdır

Yazarlar