Geri Dön

Kıymalı poğaça tarifi

Güney Amerika'nın empanadasına lezzetli Türk dokunuşu!

Kıymalı poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gr kıyma (dilerseniz sosis kullanabilirsiniz)
haşlanmış ıspanak
salsa sosu
150 gr beyaz peynir
1 paket hazır tart hamuru
1 adet çırpılmış yumurta

Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?

1. Fırını 220 derecede ısıtın. Sosisleri eşit şekilde karıştırarak orta ateşte ortalama 5 dakika iyice pişene kadar tutun. Sonra sosisleri süzün. Ispanak ve salsayla karıştırın. Ardından peyniri ekleyin.

2. Tart hamurlarını büyük yağsız kurabiye kağıdı üzerine serin. Her bir tartı ikiye bölün. Sosisli karışımı her yarım tartın üzerine, kenarlarda boşluk kalacak şekilde yayın.

3. Boşta kalan tarafı diğerinin üzerine kapatın ve kenarlarını birleştirin. Kenarlara çatalla basarak şekil verin. Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.

4. 20-25 dakika boyunca hafif kızarana kadar fırınlayın. İsterseniz salsa sosuyla servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber