SkorerCenevre'deki Türk restoranları şampiyonaya hazır

Cenevre'deki Türk restoranları şampiyonaya hazır

05.06.2008 - 10:20 | Son Güncellenme:

.

Cenevredeki Türk restoranları şampiyonaya hazır

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finallerinin başlamasına 2 gün kala Cenevre’deki Türk restorantlar hazırlıklarını tamamlayarak, Türk misafirlerini beklemeye başladı.
Sokakları UEFA tarafından şampiyona ve fair-play flama ve bayraklarıyla donatılan Cenevre’de yaşayan Türklerin sahip olduğu restoran ve kebapçılar da dükkanlarını Türk bayrakları ile donattılar. İsviçre’nin Cenevre kentinde 7 Haziran’da yapılacak olan Portekiz-Türkiye maçı öncesi, Cenevre’ye ilk döneri getiren İstanbul Kebapçısı’nın sahibi İbrahim Akbaba da garsonlarına yarısında Türk, diğer yarısında ise İsviçre bayrağının olduğu özel hazırlatılan
tişörtleri giydirerek, müşterilerine hizmet sunuyor. İbrahim Akbaba, bu teklifin 4’ü İsviçreli olan 12 personelinden geldiğini belirterek, "Ancak İsviçreli garsonlarımın Türk bayraklı tişörtleri giymelerine, İsviçreliler karşı çıkmış ve ’siz Türk değilsiniz ki neden Türk Bayraklı tişört giyiyorsunuz’ şeklinde soru yöneltmişler. Onlar da ’ama patronumuz Türk’ demişler. Biz de onları bu zor durumdan kurtarmak için tişörtlerin yarısına İsviçre bayrağı yaptırdık" dedi.
Tezgahlarında Türk ve İsviçre bayraklarının bulunduğu futbol topları ve restoranın duvarlarında Türk bayrakları ile müşterilerine neşe ile hizmet veren garsonlar, zaman zaman da müşterilere ve birbirlerine maçlar ile ilgili iddalar, espiriler yapıyorlar. İbrahim Akbaba, Cenevre’de yaklaşık 30 bin Portekizli, buna karşılık 2 bin Türk yaşadığını, ancak her şeye rağmen civar kentlerden ve Fransa, Almanya ve İtalya gibi ülkelerden gelecek gurbetçi vatandaşlarla bu avantajı lehimize çevireceklerine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

-KEBABÇI AKBABA’DAN TERİM’E SİTEM-
İbrahim Akbaba, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’e de
Yıldıray, Halil ve Fatih Tekke gibi oyuncuları milli takım kadrosuna
dahil etmediği için kırgın olduğunu söyledi. Güçlü rakiplere karşı
kadroda böylesine deneyimli oyuncuların bulunmasında fayda olduğunu
ifade eden Akbaba, "Yıldıray, Halil ve Fatih Tekke gibi Avrupa
takımlarında başarılı olmuş futbolcuların milli takım kadrosuna
alınmaması veya çıkarılması bir gurbetçi Türk taraftar olarak beni üzdü.
28 yıldır yurt dışında yaşayan bir insan olarak, yurt dışında forma
giyen bu çocuklarımızın sayesinde bizlerin göğsü kabarıyor ve onlar
başarılı oldukça bizlerin buradaki itibarı da artıyor. Rakiplere karşı
bu futbolcular en etkili silahlarımızdandı. Çok sevdiğim Fatih hocamın
bu çocukları kadroya almaması beni çok üzdü" diye konuştu.