Siyaset'Yapılan siyasi popülistlik ve tatlı su kurnazlığıdır'

'Yapılan siyasi popülistlik ve tatlı su kurnazlığıdır'

01.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat ve İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşmelerine devam edilecek Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Yapılan siyasi popülistlik ve tatlı su kurnazlığıdır

Kanun teklifindeki tek olumlu gelişmenin, öğretmenlere tanınacak 3600 ek gösterge olduğunu belirten Sunat, "Bu teklif içinde olmadan da öğretmenlere 657 sayılı kanuna ek yapılarak 3600 ek gösterge hakkı tanınabilirdi. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile eğitim ve öğretim tazminatını düzenleyen ilgili maddenin 2023 yılında yürürlüğe girecek olması ise ayrı bir garabettir. Burada yapılan siyasi popülistliktir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadrolu, sözleşmeli öğretmen ayrımının kaldırılmasını isteyen bunun yolunun da sözleşmelilerin kadroya alınması olduğunu vurgulayan Sunat, "Öğretmenliğe kabul sürecinde mülakat sistemi kaldırılmalıdır. Genç insanların psikolojisi bozuldu. KPSS'den en yüksek puanları alıp mülakatta eleniyorlar. Mülakatın liyakate değil, biata yönelik olduğu kanaati hepsinde hâkim" diye konuştu. Okullarda meydana gelecek şiddet olaylarını önleyecek  hukuki ve idari düzenlemelerin kanun kapsamında ele alınması gerektiğini belirten Sunat, "Bu kanun teklifini çekiniz. İnat edip geçirseniz de az kaldı biz Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu öğretmenlerimize armağan edeceğiz" dedi.