Siyaset'Ülkenin kaderini değiştireceğiz'

'Ülkenin kaderini değiştireceğiz'

01.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İktidara geldikleri ilk beş yılda Türkiye'nin kaderini değiştireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Her vatandaşımızı 'İyi ki Millet İttifakı kuruldu, iyi ki Türkiye'yi yönetiyorlar. İyi ki Türkiye'ye barış geldi' diyecekler" dedi.

Ülkenin kaderini değiştireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki başladığı Manisa ziyaretini dün de sürdürdü. Kılıçdaroğlu dün Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Akhisar ilçesinde de ev kadınları ile bir araya geldi. Basına kapalı olan programın ardından Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkez'i önünde toplu açılış töreni yapıldı. Törene CHP liderinin yanı sıra bazı CHP’li vekiller ve belediye başkanları da katıldı.

Hizmete giren yerler

Resmi açılışta Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Boyalılar Güneş Enerji Santrali, Hanpaşa Güneş Enerji Santrali, Hürriyet Mahallesi Kreşi, Efendi Mahallesi Kreşi, Akhisar Belediyesi Aşevi, Doğal Yaşam Alanı ve Barınak, Bisiklet Trafik Eğitim Parkı ve Aile ve Kadın Dayanışma Merkezi hizmete girdi.

Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada yerel seçimlerde "Aman sakın CHP'ye oy vermeyin. CHP'ye oy verirseniz bütün sosyal yardımlar kesilir", "Oy verirseniz elektrik faturalarını teröristler toplayacak" denildiğini belirterek "Buna benzer aklın, mantığın almadığı dünyanın iftirasıyla karşılaştık. Bütün bu olumsuz söylemlere karşı yerel yönetimlerde güzel başarılara imza attık" dedi. "Belediye başkanlarımızın gösterdiği çaba, Türkiye'yi çok daha iyi, kararlı yöneteceğimiz konusundaki algıyı, gün geçtikçe pekiştiriyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin önü aydınlıktır herkesin bunu bilmesini isterim. Gittiğim yerlerde 'zam geldi' diyorlar. Milyonlarca işsiz var. Diyorum ki biraz sabredin. Bu ülkede hakkı, hukuku ve adaleti gerçekleştirmek için sandığa gideceğiz. Herkesin kazandığı bir ülke zenginleşen ülkedir. Herkesin kaybettiği, bir avuç kişinin kazandığı ülke yoksulluğun boyutunun büyüdüğü bir ülkedir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'İyi ki barış geldi'

Türkiye’ye sınıf atlatmak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Nasıl üç yılda Akhisar'da çok önemli başarılara imza atıldıysa beş yılda Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Beş yılda bu ülkede hangi partiden olursa olsun her vatandaş rahat nefes alacak. Her vatandaşımızı 'İyi ki Millet İttifakı kuruldu, iyi ki Türkiye'yi yönetiyorlar. İyi ki Türkiye'ye barış geldi' diyecekler."

Şanlıurfa'da elektrikten şikayet eden çiftçilere "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin, Şanlıurfa'daki bütün çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğim" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Şanlıurfa'da 2 milyon 300 bin dekar taşlık arazi var. Burası güneş tarlaları olduğunda önce altı ilde, daha sonra Türkiye'de bütün çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğiz. Devlet akılla yönetilir. Bedava enerji varken neden dünyanın mazotuna, kömürüne para veriyorsun? Kuracaksın tarlaları. Söz veriyorum yapacağız.”

‘10 kat iyi yönetiriz’

Kılıçdaroğlu Millet İttifakı ve altılı mutabakatla ilgili olarak da şunları söyledi: “Millet İttifakı diye bir ittifakımız var. Altı sayın liderle bir araya geldik. ‘Bunlar hayatta bir araya gelemez’ diyorlardı. ‘Mümkün değil anlaşamaz’ diyorlardı. Anlaştık. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda kamuoyuna deklarasyon sunduk. Allah şahittir 10 katı iyi yönetiriz. Boğazımızdan haram inmeyecek. Bizim hizmet edeceğimiz alan Türkiye Cumhuriyeti. Onların hizmet ettikleri ise bir avuç insan. Biz vatandaştan topladığımız vergilerin nerelere harcandığının hesabını vereceğiz.” -ANKARA Milliyet