SiyasetTutuksuz sanık İlsever: 'Bahçeli'nin tanık olarak dinlenilmesini istiyorum'

Tutuksuz sanık İlsever: 'Bahçeli'nin tanık olarak dinlenilmesini istiyorum'

27.08.2009 - 14:36 | Son Güncellenme:

.

Tutuksuz sanık İlsever: Bahçelinin tanık olarak dinlenilmesini istiyorum

Birinci "Ergenekon" davasının tutuksuz sanıklarından İP Genel Başkan Yardımcısı, Talat Paşa Komitesi Genel Sekreteri ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tanık olarak dinlenilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savunmasını yapan İlsever, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, Tuncay Güney’in iddiasına göre, "Ergenekon Terör Örgütü’nün finansörü" olduğunu öne sürerek, "Mahkemenizden, Devlet Bahçeli’nin tanık olarak dinlenmesini ve kendisine sorulmasını talep ediyorum" dedi.

İddianamede kendisi ile ilgili delil diye getirilen malzemenin önemli bölümünü telefon dinlemelerinin oluşturduğunu anlatan İlsever, bunlar incelendiğinde kendisinin "Ergenekon Terör Örgütü" diye bir örgütle uzaktan yakından hiçbir ilişkisinin olmadığının görüleceğini savundu.

Hukuki durumunu, faaliyetlerini ve eylemlerini bütün açıklığıyla ortaya koyduğunu belirten İlsever, şöyle konuştu: "Hepinizin gördüğü gibi, ortada yoğun bir örgütsel faaliyet vardır. 19 yaşımdan beri, yani kendimi bildim bileli örgüt ve örgütlü faaliyet içinde yer aldım. Örgütlü olmak benim yaşam felsefemdir. 19 yaşımda bilimsel sosyalizmi benimsedim ve İP’in Üsküdar ilçe örgütüne üye oldum. Hala İP’te bulunuyorum.

Benim ’süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk’ arz eden organik bağ kurduğum tek örgüt İP’tir." Doğu Perinçek, Nusret Senem, Serhan Bolluk, Hikmet Çiçek, Adnan Akfırat, Hayati Özcan, Aydın Gergin, Mahir Güngör, Yusuf Beşirik ve İbrahim Benli ile İP’in üyesi olmaları dolayısıyla örgütsel beraberliği bulunduğunu belirten İlsever, İlhan Selçuk, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Emin Gürses’i tanıdığını, ancak hiçbir örgütsel bağlantısının bulunmadığını kaydetti.

İlsever, şu görüşleri dile getirdi: "Bu 10 aylık yargılama süreci göstermiştir ki bu davada ortada bir örgüt yoktur. Bir örgüt olması için, her şeyden önce bir ideolojik ve siyasal birlik olması gerekmez mi? Örgütler bu amaç birliğiyle kurulur. Burada 10 aydır gördüğünüz gibi, sanıklar arasında bir ideoloji ve program birliği yoktur. Ben bilimsel sosyalizme inanırım. Eminim ki sanıkların bazıları sosyalizme karşıdır.

Zaten iddianamede yer alan ’Ergenekon Belgeleri’ de bana ve İP’li sanıklara karşıdır, bazıları İP’lileri tasfiye etmeyi hedeflemektedir." Bu davanın sanıklarının birbirlerini tanımadığını, çoğunun cezaevinde tanıştığını ileri süren İlsever, "Öyle bir örgüt ki birtakım kurgular dışında sanıkların ortak faaliyeti yok" dedi.

Bütün faaliyetinin ülkesine, emekçilere ve halka hizmet etmek olduğunu ifade eden İlsever, beraatını istedi.

-ALPARSLAN ARSLAN 20 KEZ ÇIKMAK İSTEDİ- Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün talimatı doğrultusunda duruşma salonunda oturtulan Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Alparslan Arslan, Ferit İlsever’in savunması sırasında 20 kez salondan çıkmak için ayağa kalkma girişiminde bulundu.

Arslan’ın bu girişimleri jandarma görevlileri tarafından engellendi.

Arslan, saat 10.50’de dışarı çıkarıldı ve 10 dakika kaldıktan sonra tekrar salona getirildi. Arslan, bir süre daha salonda oturduktan sonra saat 11.15’de isteği üzerine salondan çıkarıldı.

Alparslan Arslan’ın sık sık başını iki yana yatırdığı ve zaman zaman gülümsediği gözlendi. Arslan, duruşma sırasında bir süre arkasına dönerek, salonun izleyicilerin ve basın mensuplarının oturduğu bölüme baktı.