Siyaset 'Türkiye’nin bekası için bekçi olmaya hazırız'

'Türkiye’nin bekası için bekçi olmaya hazırız'

10.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Partisinin kuruluş yıl dönümünde konuşan MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun ‘Saray bekçisi’ sözüne sert tepki gösterdi. Bahçeli, ‘Türk milletinin varlığı için bekçilikse bize düşen, seve seve yaparız’ dedi

Türkiye’nin bekası için bekçi olmaya hazırız

MHP, Adana’da kuruluşunun 50. yılını coşkuyla kutladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Saray bekçisi” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki göstererek, “Kılıçdaroğlu’na acıyorum. Türk milletinin varlığı için bekçilikse bize düşen seve seve yaparız. Allah’tan emperyalizmin piyonu değiliz. CHP’nin mirasını yiye yiye kuşa çeviren Kılıçdaroğlu, bela mıdır, cefa mıdır, heba olmuş bir siyaset enkazı mıdır?” dedi. MHP, dün 50 yılı geride bırakmanın heyecanını ve coşkusunu yaşadı. MHP lideri Bahçeli, törendeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin ismini Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak değiştirmeyi düşündükleri bilgisini verdiğini açıkladı. Salonda alkış tufanı koptu.

Haberin Devamı

‘Dile kolay 50 yıl’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:

- 50 YILLIK RÜYA: Allah’a şükrediyorum ki, 9 Şubat 1969’dan tam 50 yıl sonra yine aynı yerdeyiz, yine aynı çizgideyiz, yine aynı iradenin izindeyiz. Dile kolay. Bir ülkünün peşinde 50 yıl geçti Elden ele aktarılan, dilden dile anlatılan, gönülden gönüle akıtılan, ‘Vazgeçilmez Yeminle 50 Yıl’ geride kaldı. Kim bilebilirdi ki, 50 yıl önce görülen bir rüya zamanla gerçeğe dönüşecek. 50 yıl bir ömür, 50 yıl bir övgü, 50 yıl asırlara denk.

- KILIÇDAROĞLU’NA ACIYORUM: Bugünkü nöbet bizdedir, bugünkü nöbetçiler felaketler karşısında celadet anıtı gibi yükselen milliyetçi-ülkücü harekettir. Bu nöbete girenlere utanmadan bekçi diyorlar. Akıllarınca alay edip aşağılamaya çalışıyorlar. Ancak battıkça batıyorlar, çakıldıkça un ufak oluyorlar. Bekçilik şerefli bir vazifedir. Bize saray bekçisi diyen Kılıçdaroğlu’na gerçekten acıyorum, perişanlığına üzülüyorum. O da biliyor ki, Türkiye’nin bekası için bekçi olmaya hazırız. O da görüyor ki, Türk milletinin varlığı için bekçilikse bize düşen seve seve yaparız.

Haberin Devamı

Allah’tan emperyalizmin piyonu değiliz. Allah muhafaza, terör örgütlerinin taşeronluğuna heves etmiyoruz. YPG’ye vatanlarını savunanlar, hendek kazan teröristlere arkadaş demiyoruz. 15 Temmuz’a tiyatro diyen alçalmanın muhatabı değiliz. Evet bekçiyiz, kalpleri imanla çarpan vatan bekçileriyiz. Evet bekçiyiz, vatan ve milli bekanın nöbetini uğruna ha ekmek yemişiz, ha kurşun adanmışlığıyla tutuyoruz.

- SİYASİ ENKAZ: Mustafa Kemal’in 1918 Kasım’ında parmağıyla işaret ederek, ‘geldikleri gibi giderler dediği’ müstevlileri gıyaben koltuğuna oturtan, CHP’nin mirasını yiye yiye kuşa çeviren Kılıçdaroğlu, bela mıdır, cefa mıdır, heba olmuş bir siyaset enkazı mıdır? Bu zihniyet sahipleri mazideki ihtişamdan utanan sefillerdir. Utançları daha sonra unutkanlığa dönen gafillerdir. Beka sorunu değil, zekâ sorunu var diyen hakikat katilleri, hilkat garibeleridir.

- İP DOLAŞTI: 15 Temmuz 2016’da dehşet verici bir gece yaşanmıştı. Pensilvanyalı kardinal, arkasındaki Trump, FETÖ sığınağı diğer ülkeler Türkiye’nin zaaf anını kolluyorlardı. İş başa düştü, tarihi görev cumhurun iradesine tevzi ve teslim edildi. Cumhur İttifakı bu şekilde doğdu. Geldiğimiz bugünkü aşamada İP, Kandil’e bağlandı, HDP’ye ulandı, CHP’ye dolandı, Pensilvanya’yı çoktan dolaştı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin bekası için bekçi olmaya hazırız

- AKŞENER’E YANIT: Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’in hayatı boyunca yediği önünde, yemediği ardındaydı. Bir eli yağda, diğeri baldaydı. Gelin görün ki, 12 Eylül’de çarmıha gerilen, gözleri bağlanan, askıda günlerce işkence gören Ülküdaşlarımın çocukları yıllarca devlet hizmetine bile alınmadı. Ne öğretmen olabildiler ne hâkim ne savcı. Ne polis olabildiler ne subay ne bürokrat. Hani babadan oğula suç geçmiyordu? Ey zalimler, size gelince geçmeyen, bize gelince kurşun gibi deldi de geçti. Suçun babadan oğula geçip geçmediğini 12 Eylül’den sonra Soyer işkencesine uğrayan kahramanlarımıza sorsunlar. Be hey vandallar, masumlara elektrik verip felaketi yaşatırken, mahdumlarınız geziyor, tozuyor, eğleniyor, gül gibi geçinip gidiyordu. Mazlum ülküdaşlarımız tecritte çürümeye girerken, Soyer’in oğlu sıcacık yatağına giriyordu. Bu mudur adaletiniz?

Haberin Devamı

‘Dönün’ çağrısı

50. yıl münasebetiyle diyorum ki; aramızdan bir vesileyle kopup giden, gözü Üç Hilal’de kalan, ‘bir hatadır yaptık’ diyen, samimi pişmanlık yaşayan, yuvasının özlemini çeken, ‘ülkücü ülkücünün kurdu değil yurdudur’ diyen her kardeşimle, her dava arkadaşımla helalleşmeye hazırım. Onlara sadece kapımızı değil, gönlümüzü de açıyorum. Küsen, kızan, kırılan kardeşlerime diyorum ki, kavuşmak için ‘Vazgeçilmez Yeminle 50 Yıllık’ emanet hepimize yetecek, ülkümüz hepimizi kucaklaştırmaya kafi gelecektir.

Türkiye’nin bekası için bekçi olmaya hazırız

50. yıl sergisi

- Atatürk Parkı’nda, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve diğer ilgililerin katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

- Bahçeli, MHP’nin 1969’da ilk kongresini de gerçekleştirdiği Menderes Spor Salonu’nda düzenlenen 50. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde
açılan sergiyi gezdi.

Haberin Devamı

- 1969’daki ilk kongrede Kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş’e çiçek sunan 76 yaşındaki Selver Gedikbaş, 50 yıl sonra benzer çiçekten Bahçeli’ye takdim etti.

- Gedikbaş, Çanakkale savaşlarında kullanılan bir tüfek hediye ettiği Bahçeli’ye Osmaniye’de 6 yaşındayken izcilik yaptığı yıllara ait fotoğrafını da verdi.

- 1969’un 8-9 Şubat’ında Adana’da büyük kurultayla Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CMKP) olan adı MHP olarak değişti. 50 yıl önceki kuruluş etkinliklerinin benzerinin canlandırıldığı Adana’da ülkücü sanatçılar konser verdi.

Soykırım tepkisi

- ALÇAK SUÇLAMA: 1915 olaylarının intikamını almak için her imkanı kullanmıyorlar mı? Mesela Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un en son yaptığı gibi, sözde soykırımı anma günü ilanlarıyla devamlı milletimizi haksız, ahlaksız ve alçak şekilde suçlamıyorlar mı? Çileyi çeken biziz, bekayı dert eden biziz.

Erdoğan’dan kutlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP’nin 50. yıl dönümünü kutladı. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderdiği kutlama mesajında, şunları kaydetti:

“Milli kimliği ve duruşu ile ülkemizin ve demokrasimizin gelişiminde önemli bir yeri olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin 50. kuruluş yılını tebrik ediyorum. MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyor, AK Parti ve şahsım adına başta Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere, Cumhur İttifakı içinde birlikte mücadele verdiğimiz tüm MHP’li kardeşlerime en kalbi duygularımla selamlarımı sunuyorum.”