Siyaset TBMM Başkanı: Demokrasimizin zafer yıl dönümü

TBMM Başkanı: Demokrasimizin zafer yıl dönümü

15.07.2018 - 15:18 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Millet Darbeye Dur Dedi" sergisinin açılışını yaptı. Yıldırım, "TBMM Başkanı Yıldırım, "Bugün milletimizin, devletimizin, demokrasimizin zafer yıl dönümüdür" dedi.

TBMM Başkanı: Demokrasimizin zafer yıl dönümü

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Meclis'te 15 Temmuz konulu "Millet Darbeye Dur Dedi" sergisinin açılışını yaptı. Meclis'te bombanın düştüğü Şeref Holünde açılan "15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi" adlı fotoğraf sergisine binlerce vatandaş geldi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Yıldırım, burada bir konuşma yaptı. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"BUGÜN TBMM'NİN GURUR GÜNÜDÜR"

Bugün milletimizin, devletimizin, demokrasimizin zafer yıl dönümüdür. Bugün hainlerin, kalleşlerin, darbecilerin başının ezildiği TBMM'nin gurur günüdür.

"ŞEREFİMİZİ KORUMAK İÇİN O GECE MEYDANLARDAYDIK"

İnsan bir kere doğuyor bir kere ölüyor. Doğum ve ölüm arasındaki hayat denen emaretin haysiyet ve şerefini korumak da bizlere düşüyor. İnsan yaratılanların en şereflisidir. Bizler de şirrete karşı şerefimizi korumak için o gece meydanlardaydık. Kutsal değerlerimizle yaşıyor, kimliğimizi ve kişiliğimizi buna göre inşa ediyoruz. Vatan, millet, bayrak ve bağamsızlık aziz Türk milletinin vazgeçmeyeceği değerlerdir.

Haberin Devamı

"DEĞERLERİMİZİ FETÖ'CÜ HAİNLERE TESLİM ETMEDİK"

"15 Temmuz gecesi milli iradenin tecelli ettiği bu çatı altında beraber olduk. Mukaddes değerlerimizi FETÖ'cü alçakların hain emellerine teslim etmedik. O gece TBMM bir kez daha gazi oldu. Başarıyla verdiğimiz mücadelenin Başkomutanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. 26. dönem meclis başkanımız İsmail Kahraman'da o gece bu meclisi açık tutumuş milletvekilleri ile bu alçak kalkışmaya meydan okumuştur. Tüm dünyaya örnek olacak bir direniş yaptık. Gazi Meclis'i terk etmeyen herkese teşekkürler. Gazi meclisi o gece terk etmeyen tüm milletvekillerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bundan sonra benzer bir olay olduğunda hiç şüpheniz olmasın ki bu aziz millet ve bu milletin vekilleri aynı şekilde dik duracak, aynı karşılığı verecektir.

"251 ŞEHİDİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM"

251 şehidimizi rahmetle şükranla anıyorum, mekanları cennet olsun. Milletimizi devletimizi yaşatmak için canlarını seve seve vermeyi göze alan bütün gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.