Siyaset‘Seçim avukatları’ eğitime alındı

‘Seçim avukatları’ eğitime alındı

04.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP, seçim ve sandık güvenliği için oluşturulan avukat ordusunun eğitimlerini başkent Ankara'da başlattı. Program kapsamında avukatlara seçim hukuku anlatılacak, oy verme işleminden oy pusulalarının ilçe seçim kurullarına teslimine kadarki süreç anlatılacak.

‘Seçim avukatları’ eğitime alındı

 

Mehtap Gökdemir / ANKARA- Seçim ve sandık güvenliği için "her okula en az bir avukat" parolasıyla hareket eden CHP, seçim günü kritik bir görev üstlenecek avukat ordusunun eğitimi için düğmeye bastı. CHP hukuk komiyonları çalışmaya başladı ve Ankara'da derslere start verildi.

Haberin Devamı

CHP, seçimlerde sandık güvenliği konusunda ciddi bir avukat ordusunu seferber edecek. Başlatılan eğitim programı kapsamında avukatlara seçim hukuku anlatılacak. Sandığın kurulmasından başlayıp, ilçe seçim kurullarına oyların teslim edileceği ana kadar geçen süreçte her aşamada hangi kuralların geçerli olduğu, bu çerçevede neler yapılıp, nelere dikkat edilmesi gerektiği ve olası kriz durumlarında izlenecek strateji ile yapılacaklar adım adım avukatlara aktarılacak.

Prova yapılacak

Derslerde seçim günü yapılacaklara dikkat çekilirken; itiraz ve şikayetler nasıl yapılır, geçerli ve geçersiz oylar nasıl ayrılıra kadar pek çok detay avukatlara anlatılacak. Seçim gününün adeta provası yapılarak gündeme gelebilecek tüm aksaklıklar ve seçim hukukunun püf noktalarına ilişkin bilgiler verilecek.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Avustralya Büyükelçisi’ni kabul etti

‘Seçim avukatları’ eğitime alındı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avustralya’nın Türkiye Büyükelçisi Miles Armitage’i Parti Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti. -ANKARA Milliyet