Siyaset'MHP, Türkeş'in en büyük eseridir'

'MHP, Türkeş'in en büyük eseridir'

05.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 25. yıl dönümünde kabri başında anıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Türkeş'in Türk milliyetçiliğinin siyasi ve toplumsal alana indirilmesine önayak olduğunu ve bir çığır açtığını belirterek "MHP, onun en büyük eseridir" dedi.

MHP, Türkeşin en büyük eseridir

ANKARA Milliyet - Türkeş'in Beştepe'deki kabri başında Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma törenine, Bahçeli’nin yanı sıra MHP Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Türkeş’in mezarına kırmızı-beyaz karanfiller bırakan Bahçeli, dua edip kabrini suladı.

Haberin Devamı

'İnanç ve gönül insanı'

Bahçeli, ölüm yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda da Türkeş'in sönmeyecek bir meşale olduğunu, gönüllerde silinmeyecek izler bıraktığını, Türk milliyetçiliğinin siyasi ve toplumsal alana indirilmesine önayak olduğunu, bu kapsamda bir çığır açtığını belirtti. Bahçeli şöyle devam etti:

"O, her şeyden önce bir inanç, bir şuur, bir gönül insanıdır. Tutarlı hayat çizgisiyle davamızın onuruna leke düşürmemiş, siyasi mücadelesindeki tavizsiz duruşuyla da taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmıştır. Merhum Türkeş Bey itidalli ve ihtiyatlı siyasetiyle, çelişkilere ve çekişmelere kapalı hedefleriyle sivrilmiş, döneminde sağduyunun ve uzlaşmanın iradeli ismi olarak simgeleşmiştir... O, yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük aşkı uğruna, her türlü meşakkati göze alan ve yaşayan, çelikten azmi hiçbir tereddüt belirtisi göstermeyen tam bir inanç timsalidir."

Haberin Devamı

'Göreve hazır kadro'

Bahçeli, Türk milliyetçilerinin Türkeş'in liderliği ve stratejik akılla siyasi mücadelesini çizgisinde kırıklık olmadan genişlettiğini belirterek, "Yetiştirip emanet ettiği ülkücü gençlik ile vatanı için fedakarlığa, milleti için her göreve hazır bir siyasal kadro olan MHP, onun en büyük eseridir... Partimizin geldiği aşama Türk milletinin takdir ve taltifinin bir sonucu, yarım asrı geçen bir mücadelede haklı çıkmanın mükafatıdır" dedi.