Siyaset‘Meraklısı değiliz ama savaştan uzak değiliz’

‘Meraklısı değiliz ama savaştan uzak değiliz’

06.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye tezkeresine karşı olanların ‘tarihe hesap veremeyeceğini söyledi, tezkereyi eleştirenlere ise “Hazır ol cenge sulhu salah istiyorsan. Yeri gelir cenk, barışın anahtarı olur” cevabını verdi

‘Meraklısı değiliz ama savaştan uzak değiliz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Davutpaşa Kampüsü’nde, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı açılışı, fahri doktora ve 11 tesisin toplu açılış töreni ile Esenler Havaalanı Mahallesi’nde düzenlenen ”Kentsel Dönüşüm Başlıyor” programında katıldı.
Erdoğan, ”Kentsel Dönüşüm Başlıyor” programında yaptığı konuşmada Akçakale saldırısı ve Meclis’ten geçen tezkere ile ilgili konuştu. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
”Kayıplarımızın acısı yüreğimizi yaktı ama ülkemize yapılan bu saldırıyı cevapsız bırakmadık. Saldırıya derhal misliyle karşılık verdik. Birleşmiş Milletler ve NATO başta olmak üzere, ilgili uluslararası mekanizmaları süratle harekete geçirerek, haklılığımızı bütün dünyaya anlattık ve tescil ettirdik. ‘Angajman kurallarının gereğini yerine getireceğiz’ dedik. İki oldu, üç oldu, ’nota’ verdik. Dört, beş, altı, yedi oldu... Boş arazilere düştüğü için sadece ’notayla’ işi bıraktık. Ama bu defa 5 vatandaşımızın şehit olması, artık burası notayla geçiştirilecek değildi.

CHP’ye tezkere eleştirisi
“Şunu, bir kez daha ve samimiyetle ifade etmek istiyorum. Biz asla savaş meraklısı değiliz. Ancak savaştan da uzak değiliz. Bu millet yeri gelmiş, kıtalar arası savaşları görerek, savaşarak, bugünlere gelmiştir. Birileri bize ’Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyor. ’Yurtta sulh, cihanda sulh’, sulhun egemen olduğu yerde olur. Bizim can damarımıza bastıkları zaman, orada biz de sulhu
konuşamayız. Gayet güzel ifadeyle ’Hazır ol cenge sulhu salah istiyorsan’ denirken, yeri gelir o zaman da cenk, barışın anahtarı olur.”
CHP’nin bu konudaki tutumunu eleştiren Başbakan Erdoğan, “Tabii ana muhalefet partisi bunun üzerinden de konuşacak. Zira o Baasçı, zira o şu anda Beşar’ın yanında kampını kurmuş vaziyette. Dün getirdiğimiz tezkereyle, bu tezkereye karşı olan bu zihniyet tarihe bunun hesabını veremeyecektir” dedi.

‘Biz muhaliflarin yanındayız’
Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Esad yönetimi, gözünü kan bürümüş şekilde, bırakın kendi vatandaşlarını, bizim vatandaşlarımızın dahi canlarına kasteden saldırılardan kaçınmıyor. Kendilerine nerelerden yardım geliyor, biz bunu da biliyoruz. Bunlar da bizim tüm istihbarat kaynaklarımızla elimizde. Biz Suriye halkının canını, namusunu, varlığını koruma mücadelesini çok önemli görüyoruz. Onun için de o muhalif güçlerin yanında yer aldık, yer alıyoruz. Esad rejiminin zulmü karşısında Suriye halkının yanında olmayı ahlaki, vicdani ve tarihi sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz.”

Yazarlar