Siyaset‘Macaristan'dan ibret alın’

‘Macaristan'dan ibret alın’

08.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,, dün partisinini  grup toplantısında konuştu. Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

‘Macaristandan ibret alın’

 

BİZİM ÖLÜMÜZ BİLE SİZİ...: İkazen söylüyorum, MHP yüzdelere sığmaz, oranlara sıkışmaz, barajlarla sınırlanamaz. Devamlı algı operasyonlarıyla partimizin eridiğini, inişe geçtiğini açıklayan kokuşmuş araştırma şirketleri, alayınıza soruyorum, siz anketleri yaparken CHP Genel Merkezi’nde mi dolaşıyorsunuz? Yoksa Kandil’de mi geziyorsunuz? Onlara ümit bağlayan siyasi işbirlikçilerine diyorum ki, bizim ölümüz bile sizin dirinizi, sizin hepinizi, sizin topunuzu yerle yeksan etmeye çok şükür yetecektir.

Haberin Devamı

BUÇA DÜZMECE Mİ KATLİAM MI?: Buça'da karşılaşılan trajik ve yürek yaralayıcı sahnelerin düzmece bir olay mı veya gerçekten bir katliam mı olduğu henüz açıklığa kavuşmamıştır. Biz kimsenin sefil propagandasına yataklık yapamayız, alet olmayız. Buça'da gerçekten de bir sivil katliamın yapılıp yapılmadığına ilişkin görüş bildirmemiz, bir kanaat paylaşmamız şu anda güçtür. İstanbul Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin Türkiye’nin arabuluculuğunda bir araya gelmeleri, doğrusunu isterseniz pek çok ülkeyi ürkütmüş, telaşlandırmıştır. Bize göre, katliam iddialarının İstanbul’da kurulan müzakere masasından sonra gündeme taşınması ya bir tesadüf ya da kahredici bir tezgâhtır.

Haberin Devamı

ORBAN TERS KÖŞEYE YATIRDI: Macaristan'da Başbakan Viktor Orban liderliğinde kurulmuş ittifak, muhalif altı partinin ittifakını ters köşeye yatırmış, Soros’u kendi ülkesinde boşa düşürmüş, AB’nin engellerini aşma becerisi göstermiş ve dördüncü defa seçimlerde zafer kazanmıştır. Başkalarına kurşun askerlik yapanların sonunun iyi olmadığı Macaristan örneğiyle bir kez daha anlaşılmıştır. Ümit ve temennim, içimize yuvalanan zillet ittifakının Macaristan’a bakıp sonuç çıkarması, ders ve ibret almasıdır. Türkiye’nin geleceğini işbirlikçiler değil, iffet, ilke ve irade sahibi Cumhur İttifakı tayin edecektir.

2023 ÇAĞRISI: Türkiye işin aslında siyaset vasıtasıyla çok ciddi bir tehdit altındadır. Tehdidin adı zillet ittifakıdır. 2023 yılının Haziran ayında 'geliyor gelmekte olanlar' tantanasıyla avunanlar, siyaset çöplüğüne atılacaktır. MHP'nin 2023 çağrısı açıktır; zillette mağlubiyet, sandıkta ekseriyet, Cumhur İttifakı’nda da muvaffakiyettir.

ENFLASYON GEÇİCİ: Enflasyon artmış olabilir, hayat pahalılığından şikayet ve sızlanmalar da görülebilir ama Allah’ın izniyle bunların hepsi geçicidir. Dünya çapında makroekonomik dengeleri istikrarlı hiçbir ülke yoktur. Türkiye ekonomisiyle ilgili felaket tamtamları çalmak; ‘bittik, tükendik, iflas ettik’ masalları anlatmak sorumlu bir tavrın alameti olarak değerlendirilemez. Ancak pirenin deve yapılmasına, bir kaşık suda fırtınalar koparılmasına asla duyarsız kalmayız, kalamayız. Enflasyon elbirliğiyle indirilecektir. Hayat pahalılığının üstesinden milli birlik ve dayanışma ruhuyla geliriz.

Haberin Devamı

‘Macaristandan ibret alın’