SiyasetKadınlar temsilde eşitlik istiyor

Kadınlar temsilde eşitlik istiyor

31.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER), Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD), Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) 2021 Nisan'nda başlayan "Aktif Kadın, Eşit Temsil" projesiyle karar alma süreçlerinde, ticaret ve sanayi meclislerinde, aile şirketlerinde kadınların temsili artırmayı hedefliyor.

Kadınlar temsilde eşitlik istiyor

MELTEM GÜNEŞ Ankara - "Yönetimde kadın aklı da olsun, arka bahçede kalmak istemiyoruz" diyen kadın işverenler, sorunları tespit edip bunlara ilişkin geliştirdikleri eylem planları kapsamında proje paydaşlarıyla Diyarbakır, Konya ve Ankara'da farkındalık eğitimleri düzenliyorlar.

Haberin Devamı

KAİSDER Başkanı Canan Karalar Yüksel yaptığı değerlendirmede, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle yürütülen projeyle, iş kadınlarına karar alma süreçlerinde söz hakkı sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Yüksel, düşük temsil oranlarını örnek vererek, "Kuruluşundan bu yana Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurullarında henüz hiç kadın üye bulunmamakla birlikte, meslek komitelerini temsil eden 197 erkeğe karşın 13 kadın bulunuyor" diye konuştu.

KAİSDER Başkan Yardımcısı Mehlika Gider de, oda ve meslek örgütlerine üye kadın işveren/girişimcilerin, seçimlerde yönetime aday olmaları konusunda cesaretlendirilmeleri, liderlik, yönetim ve benzer konularda en az erkek üyeler kadar başarılı olabileceklerini göstermeleri için fırsat yaratılması gerektiğini vurguladı. Gider, "Kadınların şirket içinde imza ve temsil yetkileri artırılmalı.Masada kadın aklı da olsun" dedi.