Siyaset'İstikameti belirsiz vizyondan yoksun'

'İstikameti belirsiz vizyondan yoksun'

04.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altı muhalefet partisinin parlamenter sisteme dönüş mutabakatını 'belirsiz ve vizyondan yoksun' olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletim gereken yeri gösterecektir" dedi.

İstikameti belirsiz vizyondan yoksun

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MİLLET YER GÖSTERİR: Sizlerdeki bu azim, kararlılık, birlik, beraberlik daim olduğu sürece ne bu davanın ne AK Parti’nin önünü kesmeye inşallah kimsenin gücü yetmez. Öyle yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletim gereken yeri gösterecektir.

ÖNÜMÜZDE İKİ YOL VAR: Her bir vatandaşımızın hem bugünkü hayatını hem kendisinin ve evlatlarının geleceğini doğrudan ilgilendirecek kararların verileceği, tercihlerin yapılacağı bir süreçten geçiyoruz. İşte Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmeleri görüyorsunuz değil mi? Düştükleri durumu görüyorsunuz değil mi? Bizler bunlardan ibret alarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’nin önünde iki yol vardır. Birincisi ülkemizin 20 yıldır büyük emekler, gayretler, fedakarlıklar sayesinde geldiği yeri, dünyanın en büyük 10 ekonomisi siyasi, diplomatik ve askeri olarak en büyük güçleri arasına girerek taçlandırmak. İkincisi 1990’lı yılların siyasi istikrarsızlık, sosyal kaos, ekonomik çöküntü dönemlerine geri dönmektir.

Haberin Devamı

28 ŞUBAT İTTİFAKININ DERDİ BAŞKA: 28 Şubat İttifakı çatısı altında bir araya gelenler, o masaya oturtma cesareti, harbiliği, samimiyeti bulamadıkları ortaklarıyla birlikte, ülkenin ve milletin hiçbir meselesi konusunda dişe dokunur en küçük bir teklif ortaya koyamıyorlar. Çünkü bunların bir araya geliş gayesi, ülkenin ve milletin sorunlarını çözmek, demokrasimizi güçlendirmek, kalkınmamızı hızlandırmak, vizyonumuzu genişletmek değildir. Bunların tek derdi kendilerine ajanslar vasıtasıyla verilen gündemi uygulamaktır.

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAK MECBURİYETİNDE: Türkiye siyasetiyle, ekonomisiyle, askeri gücüyle, sosyal yapısıyla güçlü olmak, güçlü kalmak mecburiyetinde olan bir ülkedir. Etrafımızda yaşananlara akıl ve vicdan penceresinden bakan herkes bu hakikati görecektir, kabul edecektir. Bölgemizde hiçbir hadisenin, gelişmenin, krizin Türkiye’den bağımsız olmadığı inkar edilemeyecek bir gerçektir. Geçmişte ülkemizi zayıf siyasi yönetimlerin açtığı boşlukları kullanarak dilediği gibi yönlendirenler, bizim dönemimizde bunu yapamadılar. Bilhassa da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artık bu yol tamamen kapanmıştır.

Haberin Devamı

FİLMİ GERİYE SARALIM DİYORLAR: Biz Türkiye’yi bu hastalıktan, bu arazdan, bu çarpıklıktan kurtarmak için 20 yılımızı harcadık. Şimdi bunlar filmi geriye sardırıp yeniden eskiye dönelim diyorlar. Yok öyle yağma, milletimiz bu ülkenin tıpkı eserlerimiz, hizmetlerimiz, bölgesel ve küresel söz sahipliğimiz gibi demokratik yönetim sistemimiz ile ilgili hiçbir kazanımının heba edilmesine müsaade etmeyecektir. Kendi aralarındaki güvensizliği, nefsi rekabeti, denge arayışını demokrasi kılıfına büründürerek pazarlamaya kalkanların ipliğini pazara çıkarmak boynumuzun borcudur. Daha kendi aralarındaki sıralamanın içinden çıkamayanların, dünyanın ve ülkenin meselelerini anlayabilmeleri, çözüm üretebilmeleri mümkün değildir.

CUMHURBAŞKANI ADAYININ ADINI KOYAMADILAR: Milletin önüne çıkardıkları programda  pek çok temel meseleye dair üstün körü dahi olsa herhangi bir temas dahi yoktur. Kurdukları ittifakın istikameti belirsizdir, sergiledikleri birlikteliğin duruşu sakattır, hazırladıkları programları vizyondan yoksundur. Tartışmaların odağına yerleştirdikleri Cumhurbaşkanlığında daha 2023’teki adaylarının adını koyabilmiş değiller. Teklif ettikleri sistem ise Cumhurbaşkanının seçim yönetimini bile ifade edemeyecek kadar pespaye bir çalışmadır. Türkiye’nin 20 yıl her meselesini nasıl biz çözdüysek bugünkü ve bundan sonraki sorunlarının çözüm adresi de biziz.

Haberin Devamı

Sürpriz görüşme

İstikameti belirsiz vizyondan yoksun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi programında yer almayan görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan kısa açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile görüşmesinde, güncel siyaset ve dış politika gelişmeleri ele alınmıştır" denildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre görüşmede Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin son gelişmeler değerlendirildi. Bunun yanı sıra 2023 yılı haziran ayında yapılacak seçimlere yönelik çalışmalar gözden geçirildi; Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nda yapılacak değişiklikler ele alındı. İki lider bu yıl ilk görüşmesini 5 Ocak'ta gerçekleştirmiş, Erdoğan Bahçeli'yi evinde ziyaret etmişti. -ANKARA Milliyet