SiyasetHDP’li Sancar muhalefete yüklendi: İktidarın zihniyetinden uzaklaşmak zorundasınız

HDP’li Sancar muhalefete yüklendi: İktidarın zihniyetinden uzaklaşmak zorundasınız

06.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, isim vermeden Millet İttifakı içinde yer alan muhalefet partilerini, iktidarın zihniyeti ile hareket etmekle eleştirdi. Sancar, "Eğer bu iktidarın alternatifi olmak istiyorsanız bu iktidarın zihniyetinden uzaklaşmak zorundasınız eğer gerçekten bu ülkeye demokrasi adalet, barış, getirmek istiyorsanız iktidarın çizdiği oyun sahası içinde kalmayacaksınız" dedi.

HDP’li Sancar muhalefete yüklendi: İktidarın zihniyetinden uzaklaşmak zorundasınız

ANKARA Milliyet - Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Sancar, ülkede sefaletin kol gazdiğini, halkın büyük çoğunluğunun yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşadığını söyledi. Son 20 yılın en yüksek enflasyon rakamlarının açıklandığına işaret eden Sancar, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Sadece rakamlardan ibaret değildir enflasyon. Bizzat hayatın içinde yaşadığımız acı bir gerçekliktir. Dünya sıralamasında Türkiye ikinci sırada yüksek enflasyonda. Enflasyon halkın ezilmesi demektir, zamların üst üste gelmesi demektir. Hangi ürünlere, hangi kalemlere ne zamlar geldi. Bu açıklanan rakamlar iktidarın kontrolünde ve manipüle ettiği bir kurumun rakamı yani TÜİK’in rakamları. Yüzde 61’in üzerinde gösteriyor TÜİK ama ENAG’ta çalışan değerli akademisyenler bu oranın yüzde 140’ların üzerinde olduğunu söylüyorlar. Yani üç haneli rakamlara ulaşmış durumdayız, yani yoksulluk ve açlık üç kat daha artmıştır."