SiyasetGülhane Camii'nin açılışını yaptı

Gülhane Camii'nin açılışını yaptı

29.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii'nin açılış törenine katıldı. Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, Ziraat Katılım'ın da ciddi bir yatırım desteği verdiğini belirtti.

Gülhane Camiinin açılışını yaptı

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Camii açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını Gülhane Camii'nde kıldıktan sonra açılış törenine katıldı. Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, Ziraat Katılım'ın da ciddi bir yatırım desteği verdiğini belirtti. Erdoğan, "Hakikaten burada Gülhane Hastanesi'nin içinde böyle bir mabedin olması ve Sağlık Bilimleri Üniversitemizin tamamıyla manevi boyutunu inşallah güçlendiren bir eser olması bakımından çok önemli. Rabbimiz ne buyuruyor? 'Kim beni için dünyada bir mescit inşa ederse, ben de onlar için cennette bir ev, saray inşa ederim' diyor. Öğrencilerimizin gerek kız gerek erkek, onlar için de hazırlanmış olan çalışma mekanlarının gayet güzel olduğunu gördüm. Gülhane Askeri Tıp Akademisi içerisindeki bu eserin Ankaralılara hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Sizin yanınızdayım'

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı'nın yaptırdığı duanın ardından caminin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Bu sırada "Mamak burada reisinin yanında" sloganları atılırken, Erdoğan "Ben de sizlerin yanındayım" diye karşılık verdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da katıldı.

Temeli 2018 yılının Aralık ayında atılan Gülhane Camii, kapalı alanında aynı anda 2 bin 100 kişinin ibadet edeceği şekilde tasarlandı.

Haberin Devamı

Gülhane Camiinin açılışını yaptı

Burak Elmas’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ı kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.