Siyaset Gül’den başkonsolos açıklaması: İade süreci işletilebilir

Gül’den başkonsolos açıklaması: İade süreci işletilebilir

25.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Gül’den başkonsolos açıklaması: İade süreci işletilebilir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin konuştu. Gül, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Türkiye’den ayrılan Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi’nin iadesinin istenip istenmeyeceğine ilişkin, “İade talepleri savcılık ve mahkemelerin kararıyla mümkün olur. Savcılık bu konuda, delillerle ilgili, kuvvetli şüphe ya da bulgu üzerine bir ihtiyaç görürse, elbette iade sürecini işletebilir” dedi.

Haberin Devamı

Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan’da tutuklu 18 kişinin Türkiye’de yargılanması yönündeki çağrısının hatırlatılması üzerine, “Adı geçen isimlerin başka ülkede olması soruşturmanın bazı unsurlarının da soruşturma makamı savcılık tarafından tam boyutuyla yapılamıyor. Çapraz sorgudan, ifadelerin alınması hususunda bir yüz yüze imkandan yoksunuz” dedi. Gül, bu çağrıya nasıl bir cevap verileceğinin görüleceğini, bu talep yerine geldiğinde konunun daha da aydınlatılacağına inandıklarını vurguladı. Gül, FETÖ’ye ilişkin bir soru üzerine, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’den iadesinin istendiğini ifade etti. Gülen hakkındaki iade taleplerinin yargı mercilerine gönderilmesi gerektiğini anlatan Gül, “ Sunduğumuz deliller çerçevesinde de ABD’den olumlu bir netice bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gül, eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’yla ilgili taleplerin de bulunduğunu, sürecin takip edileceğini bildirdi.