Siyaset 'FETÖ’ye büyük bir operasyon yolda'

'FETÖ’ye büyük bir operasyon yolda'

11.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

FETÖ’ye yönelik bir büyük operasyonun hazırlığı içerisinde olduklarını belirten İçişleri Bakanı Soylu, “Akıllarını başlarından almazsak namerdiz. Bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkeden, kim ne yaparsa yapsın” dedi

FETÖ’ye büyük bir operasyon yolda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye’nin 2002 sonrası dönemini bir “itiraz ve başkaldırı” dönemi olarak nitelendiren Soylu, “Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçmek bir itirazdır. ‘Sınırın ötesine geçme’ diyenlere karşı ‘bu millet kimseden izin almaz’ demek, Afrin’de, Cerablus’ta, Mare’de, Kandil’de teröristin tepesine çökmek, bir itirazdır” dedi.

Haberin Devamı

‘Ali cengiz oyunu’

31 Mart seçimlerini bir beka meselesi olarak gördüklerini belirten Soylu, “Birileri bunu hafife alır gibi görünüyorlar. Akıllarınca bu seçimi sadece basit bir yerel seçim gibi gösterip PKK’nın alenen sözcülüğünü yapan HDP ile ittifaklarını; FETÖ’den aldıkları moral desteği gizlemeye çalışıyorlar. Açıkça söylüyorum, 31 Mart seçimleri için bunların taktiği ali cengiz oyunudur. HDP ile açık, net, herkesin bildiği bir ittifak söz konusudur. Dolayısıyla PKK da bu ittifaka dahildir” diye konuştu. HDP’yi de eleştiren Soylu, “Buna çok ve açık bir biçimde ifade ediyorum. Şimdi ‘Apo’ içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir. Hiç endişe etmeyin. Burada bir büyük mücadeleyi bu millet Karlofça’dan beri vermektedir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gereken yapılacak’

FETÖ’nün devam ettiğine ve hükümetin zayıflaması için pusuda beklediğine dikkati çeken Soylu, “FETÖ’ye yönelik bir büyük operasyon daha hazırlıyoruz. Akıllarını başlarından almazsak namerdiz. Bu memlekete sahip çıkacak evlatları var. Bir büyük operasyon daha hazırlıyoruz. Onların yaptıkları hileleri şeytanlar yapmaz. Öyle hileler ortaya koymuşlar, bu milletin evlatlarını öyle istismar etmişler. Bazıları acıyorlar. Ben de acıyanlara acıyorum. Bir sapığın peşine takılıp gitmek hele bütün bu anlayışı gördükten sonra hala orada ısrar etmek bu suçun ortağı olmaktan başka bir şey değildir. Gereğini yerine getireceğiz, bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkeden, kim ne yaparsa yapsın” ifadelerini kullandı.

‘Yerin 7 kat altına gömeceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili kendilerine, “Satıcıları alıyorsunuz da üsttekileri almıyorsunuz” dediğini aktaran Soylu, “Yaklaşık 275 örgüt yöneticisini 2018’de kodese tıktık. 23 bin uyuşturucu satıcını kodese tıktık. Size namus sözü veriyoruz. Eğer bu uyuşturucu satıcılarını, organizatörlerini yerin yedi kat dibine gömmezsek namerdiz” değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Şentepe Vefa Parkı yakınlarında AK Parti seçim otobüsünden vatandaşlara hitap etti. Artık kısık sesle konuşan bir Türkiye’nin olmadığını vurgulayan Soylu, “Bugün haykırıyoruz; kendi otomobilimizi, kendi uçağımızı yapacağız inşallah. Terörle mücadele ederken insansız hava araçlarımızı Amerika’dan almıyoruz. Bizim mühendislerimiz yapıyor, onlar takip ediyor, PKK fare gibi kaçıyor” dedi.