SiyasetErivan’a uçak seferi başlıyor

Erivan’a uçak seferi başlıyor

02.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için başlatılan süreç çerçevesinde ilk somut adımlardan biri bugün atılıyor. İstanbul- Erivan arasındaki doğrudan ilk uçuşlar karşılıklı olarak bugün başlatılacak. İstanbul- Erivan arası havayolu ile yaklaşık iki saat sürüyor.

Erivan’a uçak seferi başlıyor

Aydın Hasan - Ermenistan, 18 Aralık 2021'de Türk ürünlerine uyguladığı yasağı kaldırmıştı. Ermeni otoriteleri; Flyone Armenia havayolu şirketine de, Erivan- İstanbul uçuşlarına şubat ayında başlaması için izin vermişti. Türkiye'den ise İstanbul- Erivan uçuşları için haftada üç kez olmak üzere Pegasus Hava Yolları şirketine izin verildi. Uçuşlar, İstanbul Sabiha Gökçen ile Erivan Havalimanları arasında yapılacak. Erivan'dan hareket edecek Flyone uçağının bugün saat 19.50 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi bekleniyor. Bilet ücreti bin 437 lira olarak belirlenen Pegasus uçağı ise yine bu akşam saat 23.35'de Sabiha Gökçen'den Erivan'a havalanacak.

Haberin Devamı

Vize isteniyor

Ermenistan'a gidişlerde vize uygulanıyor. İki ülke arasında konsolosluklar bulunmadığı için e-vize yoluyla veya havalimanından vize alınabiliyor.

İstanbul-Erivan arasında bin 314 kilometre uçuş mesafesi bulunuyor ve havadan ulaşım yaklaşık iki saat sürüyor.

Önümüzdeki dönemde müzakerelerin temel başlıklarından birini de, kara sınır kapısının açılmasının oluşturulması bekleniyor.