SiyasetErdoğan: Önemli olan boy değil, soy

Erdoğan: Önemli olan boy değil, soy

16.08.2010 - 01:17 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, Gaziantep mitinginde muhalefete yüklendi: “’Başbakanın boyu ne kadar?’ Yahu, bu sorulur mu Başbakana? Ama çok merak ettin, söyleyeyim: 1.85, tepe tepe kullan. Ben buradan muhaliflere sesleniyorum: Önemli olan boy değil, önemli olan soy, soy”

Erdoğan: Önemli olan boy değil, soy

Gaziantep mitinginde muhalefete yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben buradan muhaliflere sesleniyorum, önemli olan boy değil, önemli olan soy, soy” dedi.
“Gaziantep, sırtını devlete dayamadan, kendi yağıyla kavrularak tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya örnek oldu” diyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Bu vatan, bu topraklar bize şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti. Bizim yolumuzu şehitlerimiz aydınlatıyor, yönümüzü, rotamızı şehitlerimiz çiziyor. Onlardan aldığımız güçle kararlı şekilde yürüyor, Türkiye’yi büyütmenin, tüm şehitlerimize, tüm gazilerimize karşı boynumuz dik, alnımız ak kalmanın mücadelesini veriyoruz.”

‘Sanal düşmanlar üretildi’
On yıllar boyunca Türkiye’nin sanal korkular, gereksiz endişelere maruz bırakıldığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
“İçeride sanal tehditler, dışarıda düşmanlar üretildi. Türkiye on yıllar boyunca içine kapandı, içine kapatıldı. Türkiye’nin üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanlarla çevrili dediler... Biz geldik, bu anlayışı yıktık. Suriye ile Türkiye, daha 7.5 yıl öncesine kadar birbirine husumetle bakıyordu. Sürekli gerginlikler yaşanıyor, iki ülke zaman zaman savaşın eşiğine geliyordu. Biz geldik, Esad kardeşimle oturduk konuştuk, iki dost ülkesi haline getirdik.
Suriye ile Türkiye arasındaki mayınları temizlemek için adımlarımızı attık. Bütün o korkuların, bütün o tehditlerin ne kadar boş olduğu ortaya çıktı. Düşman üretme politikasından yarar değil, zarar gördüğümüz ortaya çıktı.”
Erdoğan, Gaziantepli Kamil’in, 1920’de 14 yaşındayken annesinin başındaki örtüyü indirmek isteyen düşman askerine kafa tuttuğu için şehit olduğunu söyledi.

Muhalefete yüklendi
Gaziantep’te 20 bin kişiye seslenen Erdoğan, muhalefete de yüklendi. Erdoğan, “Ben buradan muhaliflere sesleniyorum, önemli olan boy değil, önemli olan soy, soy” dedi. Erdoğan, “Tarih boyunca korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir. Korkuyla hareket edenler, hiçbir zaman yol almamıştır, alamamıştır. Küçük düşünenler, büyük adımlar atamaz, tarih boyunca atmamıştır, bundan sonra da atamazlar, atamayacaklardır” dedi.
Erdoğan, “Benim halkım, benim vatandaşım, affedersiniz tezeklerden yapılmış evlerde oturmaya mahkum değil” diye konuştu. Erdoğan, şunları söyledi: “Hani Anadolu’da bir söz var ya... Makaram sarı bağlar, kız oynar, gelin ağlar.... Bunlarınki bu. Bunlar daha çok patinaj yaparlar. Muhalefetin hali bu. ‘Başbakanın boyu ne kadar?’ Yahu, bu sorulur mu Başbakana? Ama çok merak ettin, söyleyeyim: 1.85, tepe tepe kullan. Peki, benim boyuma yetişemezsen halin ne olacak? Ben buradan muhaliflere sesleniyorum: Önemli olan boy değil, önemli olan soy, soy... Onun için biz şunu öğrendik; ilmi tahsil ederken ’edep yahu’ dediler bize. Biz onu öğrendik. Şimdi ’hayır’ demekle yüzde 10 barajı aşağıya mı inecek?
12 Eylülde, ’evet’ diyerek, Anayasa Mahkemesinin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısını değiştireceğiz. Hukukta kapalı devre sisteme, kast sistemine siz son vereceksiniz.”

Gül suyu püskürtüldü
Bu arada Erdoğan’ın gelişinden önce ve miting boyunca gül suyu püskürtüldü. Polisin kontrolsüz pankart ve dövizleri alana sokmadığı mitingde, Erdoğan’a Gaziantep’in yöresel kutnu kumaşından dikilen ve üzerinde ‘evet’ yazan cüppe giydirildi.