Siyaset'Enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcu'

'Enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcu'

22.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kuruluşundan Günümüze Milletvekilleri ve İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcu

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AK PARTİ EVİNİZ: AK Parti milletin partisidir. AK Parti kadroları da tüm kademeleriyle millete hizmetkar olmak için göreve talip olmuş insanlardan oluşmaktadır. Sözüm Ağustos ayında 21. yılını geride bırakacağımız AK Partimizin çatısı altında sorumluluk üstlenmiş tüm kardeşlerimedir. Türkiye'nin en büyük siyasi teşekkülü, dünyanın da belki en büyük sivil toplum hareketi olan bu parti sizlerin evidir. İnsan kendi evine gitmek, sahip çıkmak, geliştirmek, büyütmek güçlendirmek için herhalde davet beklemez. Sizleri saflarımızı sıklaştırmaya davet ediyorum.

SAVAŞIN OLUMSUZ ETKİLERİ: Dünyanın salgınla sarsılan dengelerinin, bölgesel siyasi ve ekonomik gerilimlerin ardından Ukrayna-Rusya Savaşı gibi sıcak çatışmalarla iyice bozulduğu bir dönemdeyiz. Bu durumun olumsuz etkilerini de yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın en önemli sıkıntısının, sancısının, şikayetinin hayat pahalılığı olmaya devam ettiğini biliyoruz. İster küresel emtia fiyatlarındaki artıştan ister içimizdeki bazı kesimlerin açgözlülüğünden kaynaklansın, hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur. Evet, hayat pahalılığı vardır, ama insanların düne göre biraz daha az miktarda alabiliyor olsa da istedikleri her ürüne erişiminin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz istihdamı, yani insanımızın çalıştığı işini, oradan elde ettiği gelirini koruma öncelikli ekonomi politikamızı sürdüreceğiz.