SiyasetDoğu Perinçek ve Ferit İlsever’in ev telefonu dinlenmiş

Doğu Perinçek ve Ferit İlsever’in ev telefonu dinlenmiş

07.09.2009 - 00:09 | Son Güncellenme:

Ergenekon davası kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İP Genel Sekreteri Ferit İlsever’in aile bireylerinin yaşadığı ev telefonlarının dinlendiği belirlendi.

Doğu Perinçek ve Ferit İlsever’in ev telefonu dinlenmiş

Olay, bir konuşma kaydının üçüncü Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer almasıyla ortaya çıktı. İP’nin avukatları, bir kararla müvekkillerinin ailelerinin de dinlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Nisan 2008’de cezaevinde bulunan Perinçek ve İlsever’in ev numaralarının dinlenmesine karar verdi. Bu evlerde ikamet eden Perinçek’in eşi Şule ve oğlu Mehmet ile İlsever’in eşi Ufuk ve oğlu Ceyhun’un isimlerine yer verilmedi.
Tedbiri isteyen kurumun İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, talep tarihinin de 29 Nisan 2008 olduğu yazılan karar, daha sonra 3’er aylık periyotlarla üç kez uzatıldı. 29 Temmuz 2008 tarihli ikinci uzatma kararı, Ergenekon davasının açılmasının ardından verildi. 2008/885 sayılı bu karara imza atan Yargıç Hasan Hüseyin Özata’nın, aynı zamanda Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi olması dikkat çekti.