Siyaset‘Dalgalanma geçiş sürecinin bedelidir’

‘Dalgalanma geçiş sürecinin bedelidir’

18.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdaki, enflasyondaki dalgalanmaların  geçiş sürecinin bedeli olduğunu belirtti. Erdoğan, seçim kanunundaki değişikliğin de vekil transferlerine son vererek en çok CHP’li milletvekillerini rahatlatacağını söyledi.

‘Dalgalanma geçiş sürecinin bedelidir’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Süratle yatırımlar yaparak ülkemizi ayağa kaldırdık... Eğer biz kendimizi ve önümüzdeki bu tabloyu doğru ve samimi olarak anlatıp, 85 milyonun tamamıyla gönül bağımızı güçlendirirsek üstesinden gelemeyeceğimiz mesele, aşamayacağımız engel yoktur" dedi.
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasına Berat Kandili'ni kutlayarak başlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

2023 SEÇİMİ YOL AYRIMI: Şüphesiz her seçim önemlidir, hayatidir, belirleyicidir ama 2023 seçimleri, AK Parti'nin, bunun yanında Cumhur İttifakı'nın geleceğinin ötesinde ülkemizin ve milletimizin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade edecektir.

ÜLKEMİZİ AYAĞA KALDIRDIK: Döviz kurundaki, faizlerdeki, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir. Efendim işte fiyatlar şunlar, bunlar... Sevgili vatandaşlarıma sesleniyorum; Bakın durmuyoruz bütün bu yatırımları yaparken zaman oluyor bakıyorsunuz yap-işlet-devret ile bu adımları atıyoruz. Süratle bu yatırımları yaparak ülkemizi ayağa kaldırdık... Eğer biz kendimizi ve önümüzdeki bu tabloyu doğru ve samimi olarak anlatıp, 85 milyonun tamamıyla gönül bağımızı güçlendirirsek üstesinden gelemeyeceğimiz mesele, aşamayacağımız engel yoktur...

Haberin Devamı

KÜRT KARDEŞLERİMİZİ SEVİYORUZ: Kim seviyormuş Kürt kardeşlerimizi, evlatlarımızı? Biz seviyoruz. Bizde ayrım yok. Bazıları saf saf soruyor? 'Siz gerçekten Kürtleri de seviyor musunuz?' Allah’tan korkun ya. Biz Rabbimizin emrine bir defa ittiba etmişiz. Asla ayrım yapamayız. Rabbimizin tüm yarattıklarını siyahıyla beyazıyla, Türküyle Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyle, Gürcüsüyle Abazasıyla, hepsi bunlar bizim kardeşlerimiz.

PENTAGON'DAN SONRA 2 NUMARA: Sağlıkta tarihimizin en büyük reformunu yapmışız. Modern adalet saraylarını yaptık. Güvenlikte TSK'yı, emniyet ve jandarma teşkilatlarımızı, sahil güvenliğimizi, MİT'i personel, araç gereç, operasyonel kabiliyet bakımından dünyanın sayılı güçleri haline getirmişiz. Şu anda MİT, belki de Pentagon’dan sonra dünyanın 2 numaralı teşkilat binasıdır. Şimdi de silahlı kuvvetlerimizin tüm birimlerini yine MİT'e yakın bir bölgede onun inşaatı devam ediyor. Onların elinde şu anda büyükşehir belediyeleri var, ne yapıyorlar? Peynir gemisi lafla yürümüyor.

‘En çok CHP’li milletvekilleri rahatlayacak’

Seçim Kanunu’nda yapılacak düzenlemeler en çok CHP milletvekillerini rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Çünkü bu partinin milletvekilleri, seçimler öncesi gruplar halinde gözleri yaşlı, boyunları bükük bu şekilde başka partilere altın tepside ikram ediliyordu.

Haberin Devamı

Yeni düzenlemeyle seçimlere katılmak için Mecliste grup kurmak tek başına yeterli olamayacağı için, siyasi mühendislik gayretlerine artık ihtiyaç kalmayacak.

Böylece CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştığı, milli irade adına utanç verici, yüz kızartıcı tablolarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız. İttifaklar içinde yer alan partilerin sahip oldukları oy potansiyelinin çok üzerinde güç ve milletvekili elde edebilmelerini sağlayan sistemi değiştiriyoruz. Böylece tabela partilerinin siyaseti manipüle etmelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu düzenleme en çok CHP milletvekillerinin işine yarayacak. Çünkü CHP, ittifakını geniş tabanlı göstermek için kendi mensuplarının seçilmesi gereken yerlerin bir kısmını diğer partilerin adaylarına peşkeş çekiyordu... CHP’li milletvekillerinin sunulan teklifi, alenen yapamasalar bile, kalben destekleyeceklerine inanıyorum.

Haberin Devamı

SİYASET BÖYLE OLMUYOR: Öyle Ahlatlıbel’de yuvarlak masa etrafında toplanmayla siyaset olmuyor. Daha masada nasıl oturacaklarına, koridorda nasıl yürüyeceklerine karar vermeyi beceremeyenlerin, köklü bir reformu düşünmeleri, hazırlamaları, milleti ikna etmeleri, uygulamaya geçirmeleri elbette mümkün değildir.

‘Çanakkale dünyanın bir numarasıdır’

Erdoğan, bugün açılışı yapılacak Çanakkale Köprüsü’ne de değinerek, “1915 Çanakkale Köprüsü adeta bir taç mesabesindedir (derecede). İnşallah dünyanın en önemli köprülerinden biri olacak, hatta bir numarası diyebileceğim bir köprüyü böylece inşa ettik. Ey muhalefet, Rize-Artvin Havalimanımız da bitiyor, önümüzdeki ay açılışını yapacağız” dedi.