Siyaset Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gizli pazarlık yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gizli pazarlık yok

03.02.2019 - 20:31 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhur  İttifakı'nda gizli pazarlık yok. PKK, DEAŞ ve FETÖ dahil her türlü terör örgütüne  karşı içeride ve dışarıda dimdik duran bir birlik ruhu var." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gizli pazarlık yok

Oktay, Kahramankazan Belediyesi önünde halka hitabına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek başladı.

Haberin Devamı

Kahramankazan'ın, 15 Temmuz'da bir tarih yazdığını, vatan, bayrak ve millet için 9 şehit verdiğini anımsatan Oktay, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.

Ülkesini, milletini, geleceğini zerre kadar tehditte gören, sağına, soluna, arkasına, önüne bakmadan "ben buradayım" diyerek canını feda eden bir ilçenin insanlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Oktay, "Şehitler ölmez. Gerek sınırları içinde gerek sınırları dışında kendisine yan bakacak biri varsa değil dokuz, değil dokuz bin, 90 bin şehidini vermeye hazır bir Türkiye var. Kahramankazan da bunun sadece örneklerinden biri." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gizli pazarlık yok

Oktay, kendisini Kahramankazan'ın bir hemşehrisi olarak gördüğünü, ilçenin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

"Birlik ve beraberliğin temsilini görüyoruz"

Kahramankazan'da, 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayının seçime gireceğini anımsatan Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhur İttifakı'nda birlik ve beraberliğim temsilini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz ile perçinlenen, ondan sonra da hiçbir çıkar ilişkisine dayanmadan Türkiye'nin şaha kalmasını sağlayacak bir birlikteliğini görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirilmesi için birlikte yol yürüyen, genel seçimlerde birlikte yol yürüyen, şimdi de şehirlerin geliştirilmesi, güzelleştirilmesi, sizin hayat kalitenizin artırılması için yol yürüyen iki başkanın, iki liderin birlikteliğini, Türkiye’nin birlikteliğini görüyoruz. Cumhur İttifakı'nda gizli pazarlık yok. PKK, DEAŞ ve FETÖ dahil her türlü terör örgütüne karşı içeride ve dışarıda dimdik duran bir birlik ruhu var."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gizli pazarlık yok

Oktay, ayrıca Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün üç dönemdir en güzel şekilde ilçeye hizmet ettiğini belirtti.

Hizmeti "bayrak yarışı" diye nitelendiren Oktay, hizmet sırasının AK Parti Kahramankazan Belediye Başkanı Adayı Serhat Oğuz'da olduğuna değindi.

Kahramankazan için yarım milyar lira tutarında yatırımın devam ettiğini dile getiren Oktay, "Bu yatırımların içinde Kahramankazan'ı Esenboğa'ya bağlayacak yatırımlardan tutun da yeşil alan, konut, eğitim ve sağlık yatırımları var. Bunlar hız kesmeden Kahramankazanlının hayatını kolaylaştıracak şekilde devam edecek. Büyükşehirde de aynı şey olacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Özhaseki ile bugüne kadar AK Parti iktidarlarında verilen hizmetler aynen devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gizli pazarlık yok

Fuat Oktay, kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı Kahramankazanlılara teşekkür etti.

'31 Mart akşamına ilişkin bir endişemiz yok'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Adaylarımızın 31 Mart akşamı ipi göğüsleyeceklerine ilişkin bir endişemiz yok ancak arzumuz bu ipi en üst noktada göğüslemeleri." dedi.

Oktay, Kahramankazan Yozgatlılar Derneği'nce düzenlenen Arabaşı Programı'nda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik için 15 Temmuz'da mücadele verdikleri Kahramankazan'da bugün yine aynı ruh ve kararlılıkla bir arada olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Başkentte yaşayan hemşehrileriyle bir araya gelmekten ayrıca mutluluk duyduğunu ifade eden Oktay, hayatı boyunca nerede olursa olsun hep Yozgatlılığıyla gurur duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gizli pazarlık yok

Yaptığı tüm görevlerde, Yozgatlının her meselesini kendi meselesi olarak gördüğünü ve imkanları ölçüsünde çözümüne katkıda bulunduğunu vurgulayan Oktay, "Yozgat deyince, sadece mevcut il sınırlarını anlarsak, eksik yapmış oluruz. Nasıl ki Türkiye sınırlarından daha büyük ise Yozgat da Yozgat sınırlarından daha büyüktür. Ankara'dan İstanbul'a, İzmir'den Antalya'ya kadar yurdumuzun dört bir tarafında Yozgatlı hemşehrilerimiz yaşıyor, çalışıyor ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunuyor. Yurt dışında birçok ülkede gurbeti sıla eyleyen, çalışan, gayret eden hemşehrilerimiz var. Dolayısıyla Yozgat'ın geleceğini planlarken Yozgat'ın yurt içindeki ve yurt dışındaki bu potansiyelini dikkate almak gerekir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gizli pazarlık yok

"Yozgat'ın yaptığı ihracat yeterli değil"

Haberin Devamı

AK Parti iktidarları döneminde, memleketleri cazibe merkezine dönüştürmek, vatandaşlara sunulan imkanları çeşitlendirmek ve sosyal şartları iyileştirmek için birçok adım attıklarına değinen Oktay, ülkenin şehirleriyle her geçen gün daha da geliştiğini ve kalkındığını dile getirdi.

Yozgat'ın Organize Sanayi Bölgeleri, havalimanı ve hızlı tren hattı gibi atılımlarla yarına bugünden daha umutla baktığına işaret eden Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımızın hizmetine sunulan eğitim, sağlık gibi önemli alanlardaki kamu yatırımları ile tarım ve hayvancılık destekleri sayesinde Yozgat’ta ekonomi ve istihdam alanında ilerlemeler sağlanmıştır. Biz de bu gayrete bölgesel kalkınma için şehirlerimizin güçlendirilmesi hamlesiyle destek vermekteyiz. Sadece kamunun getireceği yatırımlarla değil, iç dinamikleriyle, iş adamı, sivil toplum örgütleri ve kendi vatandaşlarının gayretleriyle geleceğe çok daha umutla bakan bakan bir Yozgat istiyoruz. Yozgat'ın yaptığı ihracat yeterli değil. Ürettiği katma değer daha fazla olmalı. Bununla ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecek."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gizli pazarlık yok

Yerel seçimler

Şehirlerin kalkınmasında en önemli aktörlerden birinin belediyeler olduğunu anlatan Fuat Oktay, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Oktay, kendisinden önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki'nin projelerini anlattığını anımsattı.

Özhaseki'nin, herkesin hayatına değecek çok önemli, detaylı projeleri hayata geçireceğine inandığını aktaran Oktay, şunları kaydetti:

"Sayın Özhaseki'nin bakanlığı dönemindeki ve Kayseri'deki hizmetlerine, Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyecilikte oluşturduğu modele ve gönül beleyeciliğine adadığı gönüle yakından şahidim. Ankara'daki bütün belediye başkan adaylarımıza, Cumhur İttifakı'nın adaylarına desteklerinizi istiyorum. Adaylarımızın 31 Mart akşamı ipi göğüsleyeceklerine ilişkin bir endişemiz yok ancak arzumuz bu ipi en üst noktada göğüslemeleri. Ankara'da da Yozgat'ta da yerel yönetimlere 'memleket işi gönül işi' diyen samimi bir anlayışın hakim olacağına yürekten inanıyorum. Hem arabaşının hem muhabbetin damaklarımızda kalan tadıyla, gönül sofralarımızda daima birlikte olmayı temenni ediyorum."

Fuat Oktay, daha sonra AK Parti Kahramankazan İlçe Başkanlığını ziyaret etti, partililerle bir araya geldi.