SiyasetCHP’de yurt dışı oyları toplantısı

CHP’de yurt dışı oyları toplantısı

29.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP yurt dışı oyları için izlenecek stratejiyi ve yol haritasını belirledi. Buna göre, CHP, İstanbul modelini yurt dışında uygulayacak, hemşehri ekipleri oluşturacak, seçmenin sandığa kolay ulaşıp oy kullanması için ‘taşıma’ yapacak...

CHP’de yurt dışı oyları toplantısı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Erken seçim ihtimaline dayalı olarak alarm durumuna geçen CHP, yurt dışında oy kullanacak seçmen için harekete geçti. CHP Genel Merkezi'nde önceki gün yurt dışı oyları için "seçim" ve "sandık güvenliği" toplantısı yapıldı. Toplantıda oy kullanma, oy sayımı, nasıl bir yapılanma ve organizasyon yapılacağı konusu konuşuldu, planlama yapıldı. Toplantıda yurt dışı seçim çalışması için ana hatlar belirlendi. Edinilen bilgiye göre CHP, yurt dışı oylarına yönelik olarak koordinasyon kurulu kuracak. Ülkeler bazında gruplandırmalar yapılarak grup sorumluları görevlendirilecek. Sandık görevlileri ve gözlemcileri belirlenecek. WhatsApp grupları kurulacak. Grup sorumluları sandık görevlilerini eğitecek. CHP, İstanbul seçimlerinde uyguladığı modeli yurt dışına da taşıyacak. Bu kapsamda hemşehri ekipleri oluşturulacak. Dernekler ve örgütler ile irtibat kurulacak, Türkiye’deki etkin olan kişiler yurt dışındaki kentlere götürülecek ve toplantılar yapılacak. 

Haberin Devamı

CHP, Avrupa’da mesafelerin uzun olması ve oy kullanma yerlerinin uzak olması nedeniyle sandığa gitmeyen seçmen için “taşıma” yapacak. CHP, seçmeni otobüslerle oy kullanma yerlerine götürüp getirecek. CHP, böylece katılım oranını ve partinin oylarını artırmayı hedefliyor.