SiyasetCHP lideri üçüncü kez kapıda kaldı

CHP lideri üçüncü kez kapıda kaldı

09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından, Et ve Süt Kurumu’na da "randevusu olmadığı" gerekçesiyle alınmadı.

CHP lideri üçüncü kez kapıda kaldı

ANKARA Milliyet  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gittiği Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne de "randevusu olmadığı" gerekçesiyle içeriye alınmadı. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki akşam sosyal medya hesabından randevu talep ettiği ancak kendisine yanıt verilmediğini belirttiği Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne gideceğini açıklamıştı. CHP lideri dün sabah Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi ve Gülizar Biçer Karaca, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP’nin kadın milletvekilleri ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ve Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ile birlikte kuruma gitti. 

GÜVENLİK ALMADI 

Kılıçdaroğlu'nu bina girişinde karşılayan özel güvenlik görevlisinin "Randevunuz var mı Sayın Genel Başkan?" sorusuna "Randevu var ama randevu için geri dönülmedi" yanıtını veren CHP lideri, görevlinin "Randevunuz yoksa ziyaretçi kabul edemiyoruz, teşekkür ederiz Sayın Genel Başkan" demesi üzerine de, "Önemli değil, tabii ben yukarı çıkacağım diye bir kural da yok zaten" karşılığını verdi. CHP lideri ardından Genel Müdürlük önünde basına açıklama yaptı. 

Haberin Devamı

'HAKLARINI SAVUNUYORUM' 

Daha önce açıklanan enflasyon rakamlarına göre gelirleri belirlenen kesimlerin haklarını savunmak için TÜİK'e, sözlü sınavda hakları yenen gençlerin sesini duyurmak için de Milli Eğitim Bakanlığı'na gittiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: 

"Bugün burada bulunmamın nedeni, çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleriyle beraberim, kadın milletvekilleri, bütün anneler, çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Bu hakkı sağlayacak olan da sosyal devlettir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi, iyi beslenmeleri gerekir. 

'HABERİ YOK' 

Tarım Bakanı katıldığı TV programında 'Türkiye’de aç ve açıkta kimse yok herkesin karnı tok' diyor. Tarım Bakanının dünyadan, Türkiye gerçeklerinden haberi yok. 

ÇAĞRI YAPTI 

"Buradan saraya ve sarayın yetkililerine çağrı yapıyorum, beşli çeteye verilen imkanların, olanakların binde birini bu ülkenin yoksul aileleri için harcasalar emin olun hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Bugün süt üreticileri perişan. Markete gittiğiniz zaman kutu sütü 15 liradan alıyorsunuz. Bir kilo kıyma 98 lira. Hangi asgari ücretli kıyma alabilecek, hangi asgari ücretli veya geliri olmayan bir aile çocuğuna düzenli süt alabilecek ve verebilecek? 

Haberin Devamı

MİLLETİN SESİ MİTİNGLERİ 

"Bu nedenle Ramazan Bayramı'ndan sonra 'milletin sesi' mitinglerine yeniden başlayacağız. Millet kürsüye çıkacak ve kendi sorunlarını anlatacak. Saray ve sarayın yetkilileri bunu ne kadar duyarlar, görürler bilmiyorum ama benim yaptığım çağrı; bu ülkenin insanlarının refahı içindir. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi içindir. Et ve Süt Kurumu çiftçinin, üreticinin yanında olmalı. Et ve Süt Kurumu kaynaklarını birilerine peşkeş çekerseniz, üreticiye değil de birilerine tahsis ederseniz çocuklar yatağa aç girer." 

"RANDEVU VERİLMEDİ" 

Soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bu tip ziyaretleri randevu almadan yaptığı için eleştirildiğinin ifade edilmesi üzerine, "Randevu için telefon ettim. Randevu verilmedi şu ana kadar" dedi. 

CHP lideri, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin kendisine yönelik "gıda sektörünü siyasete alet ediyor" sözüne ilişkin soru üzerine de, "Sayın Bakan siyasetin ne olduğunu bilmiyor. Çiftçi destek görmezse sağlıklı üretim yapamaz. Desteği sağlayacak olan siyaset kurumudur. Çiftçinin, üreticinin, besicinin saray hükümetinden 211 milyar Türk Lirası alacağı var" diye konuştu. 

Haberin Devamı

‘MUHATABINIZ BAKAN’

Et ve Süt Kurumu da yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, CHP liderinin 6 Nisan’da randevu talebinde bulunduğu belirtilerek, “Randevu talebine 7 Nisan Perşembe günü geri dönülmüş, ‘Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi ile görüşmeniz daha uygun olur, zira sizlerin muhattabı kendisidir. Sayın Bakanımız gerekli görürlerse o görüşmeye bizleri de davet eder’ cevabı verilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun verilen bu cevaba rağmen Et ve Süt Kurumu’nun önüne gelerek basın açıklaması yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadeleri yer aldı.