SiyasetCeceli ezan, Keser ilahi okudu

Ceceli ezan, Keser ilahi okudu

13.07.2015 - 09:59 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanat ve spor camiasından birçok isimle düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Mustafa Ceceli ezan okurken Mustafa Keser ilahi okudu.

Ceceli ezan, Keser ilahi okudu

Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenleneniftar programında katılımcılar oruçlarını, sanatçı Mustafa Ceceli'nin okuduğu ezanın ardından açtı.
Sanatçı Mustafa Keser ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun konser verdiği programda, sanatçılar Orhan Gencebay, Sibel Can, Yavuz Bingöl, Hasan Kaçan, Gülben Ergen, Cengiz Kurtoğlu, Kenan İmirzalıoğlu, Eser Yenenler, Fettah Can, Muazzez Ersoy, Zerrin Özer, Hande Yener, Yavuz Bingöl, Mustafa Sandal, Sinan Özen, Niran Ünsal, spor dünyasından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, eski A Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli, eski milli futbolcular Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Rıza Çalımbay, Tanju Çolak, basketbolcu Hidayet Türkoğlu, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Burcu Çetinkaya ve yapımcı Acun Ilıcalı'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir davetli topluluğu yer aldı.
CECELİ EZAN OKUDU
İftar programına katılanlara, günün anısına Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş tarafından kalem alınan "Hazreti Muhammed'in (S.A.V) hayatı ve İslam Daveti" isimli eserin yanı sıra şal ve kravat hediye edildi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN NELER SÖYLEDİ?

Erdoğan, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin her zamankinden çok daha büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bakın bir terör mücadelesi şu anda bizim için en önemli sıkıntıdır. Ve bu terörün kaynakları bellidir. Hele hele sanat camiamız bunu çok çok iyi bilir. Spor camiamızdaki dostlar, arkadaşlar bunu çok çok iyi bilir. Çünkü eğer bu ülke teröre kurban edilirse, yazık olur. Şunu bilin ki, Türkiye'nin birliği, beraberliği sadece Türkiye için değil, bölge için ve dünyadaki mağdur, mazlum milletler için bir örnek teşkil edecektir. Türkiye ciddi bir sıçramanın içinde. Bunu dahi hazmedemeyenler var; 'Türkiye nasıl bu noktaya geliyor?' Benim bir Cumhurbaşkanı olarak hep arzum, isteğim şu: Diyorum ki, biz birlikte olursak, biz iri, diri, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak, o zaman bizi kimse yıkamayacaktır. Bunu başarmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bizim ikide bir önümüze getirilen, bu Türk'tü, Kürt'tü, Laz'dı, Çerkez'di, Gürcü'ydü, Abaza'ydı... Ben artık diyorum, bizim kitabımızda bunların yeri yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşmeye mecburuz, orada bir olmaya mecburuz, orada beraber olmaya mecburuz."
"MİLLET BİR ÇEŞNİDİR"
"Çünkü burada bir millet kavramı nedir diye soruyorsak, millet kavramının içinde Türk'ü de vardır, Kürt'ü de vardır, Laz'ı da vardır, Çerkez'i de vardır, Abaza'sı da vardır, vesaire vesaire... Millet budur. Millet bir çeşnidir. Bunu farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. Ve Allah bizleri farklı kavimler halinde yarattı. Ama birbirimizle daha iyi tanışalım, anlaşalım diye yarattı. Yoksa ne Türk'ün Kürt'e, ne Kürt'ün Türk'e bir üstünlüğü yoktur. Ne Arap'ın beyaza, ne beyazın Arap'a üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece Allah'a ne kadar yakın olursak, o kadar. Onun için, Hacı Bektaş-ı Veli'nin dediği gibi, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım."