SiyasetBAE ile 13 alanda iş birliği anlaşması

BAE ile 13 alanda iş birliği anlaşması

15.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyarette bulundu. Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi El Nahyan tarafından resmi törenle karşılandı. Normalleşme sürecini hızlandıran ziyaret kapsamında 13 anlaşmaya imza atıldı.

BAE ile 13 alanda iş birliği anlaşması

ABU DABİ İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) resmi ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temasları kapsamında gerçekleştirdiği görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birliğinin geliştirilmesi gibi konuların yanı sıra barış ve istikrarın tesisi ve korunması anlayışı temelinde bölgesel ve uluslararası gelişmeler de ele alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın davetiyle resmi temaslarda bulunmak üzere dün Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) geldi.

Erdoğan, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’nda Abu Dabi Federal Bakanı ve Mihmandar Bakan Tani bin Ahmed Al Zeyouidi ile Kraliyet Ailesi Üyesi, Emir'in kardeşi Başkanlık İşleri Bakanı Şeyh Mansour, Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ve eşi Burcu Erdoğdu Tunçer, Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç ve eşi Aslı Alanat Kılıç ile Abu Dabi Büyükelçiliği görevlileri tarafından karşılandı.

Resmi törenle karşılama

Erdoğan daha sonra Veliaht Prens El Nahyan tarafından Qasr Al Watan’da resmi törenle karşılandı. İki ülke marşlarının okunduğu törende, askeri kıtayı selamladı. Törende daha sonra Erdoğan ve El Nahyan’a karşılıklı heyetler tanıtıldı. İki lider resmi karşılama töreninin ardından ikili görüşmeye geçti. Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile El Nahyan başkanlığındaki heyetler arası görüşmesinin ardından ikili anlaşmalar imza altına alındı. İki ülke arasında savunma sanayii, sağlık, iklim değişikliği, sanayi ve teknoloji, kültür, tarım, ticaret, ekonomi, kara ve deniz taşımacılığı, gençlik, afet yönetimi, meteoroloji, iletişim ve arşiv alanında 13 anlaşma imzalandı.

Haberin Devamı

2013’te ziyaret etmişti

Erdoğan temasları kapsamında bugün de Dünya Fuarı EXPO 2020 Dubai’yi ziyaret edecek.  Erdoğan Türkiye Ulusal Günü olarak tespit edilen 15 Şubat’ta Türkiye sergi alanını ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Başbakanlığı döneminde 2013 yılında BAE’yi ziyaret etmişti.

BAE ile 13 alanda iş birliği anlaşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE’de Abu Dabi Şeref Defteri’ni imzaladı.

BAE resmi ajansından Türkçe video jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti dolasıyla BAE resmi haber ajansı WAM, sosyal medya hesabı üzerinden "BAE-Türkiye kardeşliğine" vurgu yapılan Türkçe bir video yayınladı. BAE vatandaşlarının Türkçe konuşmalarına yer verilen video, WAM tarafından “BAE ve Türkiye sevgiyle ve parlak bir gelecekle birleşti” başlığıyla paylaşıldı.

Haberin Devamı

BAE ile 13 alanda iş birliği anlaşması