SiyasetBabacan’dan Akşener’e ziyaret

Babacan’dan Akşener’e ziyaret

22.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 27 Mart’ta ev sahipliğini yapacağı altılı zirve öncesinde genel başkanlarla görüşme turuna çıktı. Babacan, ilk ziyaretini dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptı.

Babacan’dan Akşener’e ziyaret

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Babacan, dün İYİ Parti Genel Merkezi’ne giderek Akşener ile görüştü. Ziyaret turunu bugün 17.00'de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşerek sürdürecek Babacan, yarın da saat 12.00'de CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15.30'da Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 17:30’da da Saadet Partisi Genel Bakanı Temel Karamollaoğlu ile buluşacak. Babacan’ın liderlerle yapacağı ikili görüşmeleri, pazar günü ev sahipliğini yapacağı zirvenin gündemini ortaklaşarak belirlemek amacıyla yürüttüğü, ayrıca partisinin Parlamenter Sisteme Geçiş süreci ile ilgili de liderlere ön bilgilendirme yapmayı amaçladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, 27 Mart akşamı çalışma yemeği formatında bir araya gelecek liderlerin ana gündem başlıkları arasında AK Parti ve MHP'nin seçim kanunu değişiklik teklifi de yer alacak.

Partilerin kurmayları masada "ittifak" başlığının olup olmayacağı konusunda Milliyet'e, "İttifak modeli bugünden çalışılmaz. Her ay bir genel başkanın ev sahipliğinde bir araya gelinecek. O bir ayın değerlendirmesi yapılacak. Her parti kendi heybesindekini ortaya koyacak" değerlendirmesini yaptılar.

'Her alanda eylem planımız hazır'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Güçlenmiş Parlamenter Sistem ile ilgili detaylı eylem planı hazırladıklarını belirterek, "Her alanda eylem planımız hazır, açıklayacağız. Türkiye'de bir ilktir. İlk 90 dakikada bile ne yapacağımız belli. Özgürlükler, yargının bağımsızlığı ilk 90 dakikada yapılacak açıklamayla sağlanır" dedi. Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Liderler Buluşması kapsamında Babacan'ın konuk olduğu bir toplantı düzenledi. Kimlik siyaseti yapmadıklarını ve ortak bir Türkiye hedefine önem verdiklerini ifade eden Babacan, "İlk seçimler mevcut anayasaya göre yapılacak. Seçilecek cumhurbaşkanı ve meclis mevcut sisteme göre oluşacak. Ara dönem yani geçiş sürecinin yol haritası çok önemli" dedi. l DHA