Siyaset'Asgari ücret güncellenmeli'

'Asgari ücret güncellenmeli'

24.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkenin yönetilemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur? Asgari ücretin hemen güncellenmesi lazım" dedi...

Asgari ücret güncellenmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilkent Otel'de düzenlenen "Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması"na katıldı. Şehitler arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şehit şehittir, aralarında ayrımcılık olmaz" dedi. "CHP bugüne kadar bize yeterli ilgiyi göstermedi neden göstermedi" diye kendisine sitem iletildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Haklılar. Her insanın hatası olduğu gibi her kurumun da hatası olabilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Vahim bir açıklama'

Programın ardından soruları yanıtlayan CHP lideri, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun'un et fiyatlarına yönelik zamlara ilişkin "Bizim fiyatlar çok düşüktü. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı: "Vahim bir açıklama. Gıda fiyatlarından tutun yem fiyatlarına kadar her şeyde zam var. Dolayısıyla iktidarın yapabileceği fazla bir şey yok. Aksi halde Et ve Süt Kurumu batacak. Batıran kim, iktidarın kendisi." "Asgari ücreti kısmen arttırdılar, 3 ay sonra pul oldu" diyen Kılıçdaroğlu "Artık bunlar ülkeyi yönetemiyorlar. Eğer ülkeye bir fayda getirmek istiyorlarsa bir an önce seçim sandığını getirsinler. Aksi halde gidiş bugünleri aratacak bir gidiş olacak. Önümüzdeki süreçte çok daha büyük zamlar gelecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Açlık sınırı ücreti'

Kılıçdaroğlu, asgari ücretin gücellenmesi beklentisine ilişkin soru üzerine de, "Asgari ücret asgari ücret olmaktan çıktı zaten. Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur? Bari 'Açlık sınırı ücreti' desinler. Onun bile altına düştü. Dolayısıyla bu asgari ücretin hemen güncellenmesi lazım" dedi. CHP lideri, Bakan Nurettin Nebati'nin Türk lirası ile ilgili sözlerine ilişkin ise, "Galiba matematiği iyi değil. 'TL en düşük seviyede' diyor. TL o seviyenin de altına inecek; Allah aşkına bu kişi görmüyor mu? Ekonomiden, hayattan, gerçeklerden bu kadar kopuk bir kişiyi hiç düşünemiyorum ama bunlar söylendiği zaman gülüp geçiyorum" ifadelerini kullandı.

Babacan’ı kabul etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 27 Mart’ta 6 muhalefet partisi liderinin bir araya geleceği ikinci toplantı öncesi başlattığı ziyaretleri dün tamamladı. İlk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret eden Babacan dün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve SP lideri Temel Karamollaoğlu ile görüştü.