23.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
DHA
Boğazkent’te bir muhacir mahallesi olan Ahmediye’de ilgiyle karşılanan Arınç, burada ilk olarak akrabası Ali Aldemir’in evine gitti. Evden çıkarken kapıda bekleyen çocukların yanına giden Arınç, o sırada yanındakilere yıllar önce rahmetli teyzesinin Rumca söylediği “Hasan akşama kucağında bostanla dönersen kapıyı açarım sana, ama elin boş olursa gelme” anlamına gelen “O donaji bostani mesa mora Hasani, o donaji bostani okso mora Hasani” sözlerini aktardı.
Ahmediye’de anneannelerinin kardeşleri, akrabaları olduğunu belirten Arınç, “Anne tarafından Alanyalıyız. Ama daha önce Girit’ten gelmişler. Antalya’ya da yerleşmişler. Şarampol’de oturmuşlar. Burası da Sultan Abdülhamit zamanında Girit’ten gelen muhacirler için kurulan bir köy” diye konuştu.
'Çalkala', 'Pırlanta', 'Nazar', 'Ders Olsun', 'İntikam', 'Gölge' gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan şarkıcı Demet Akalın, geçtiğimiz akşam Nevşehir'de sahne aldı. Mekanda sigara içenlere tepki gösteren ünlü şarkıcının o halleri gündem oldu.