SiyasetAnadolu Partisi kapanıyor

Anadolu Partisi kapanıyor

13.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emine Ülker Tarhan’ın CHP’den ayrılarak kurduğu Anadolu Partisi kapanıyor.

Anadolu Partisi kapanıyor

7 Haziran seçimlerinde oy oranı sadece yüzde 0.06 olan ve 1 Kasım seçimlerine katılmayan partide kapanma kararının önceden alındığı ancak önceki gün yapılan toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için karara resmiyet kazandırılamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Anadolu Partisi Tarhan’ın başkanlığında emekli Tuğramiral Türker Ertürk, Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Ahmet Mümtaz İdil, Sibel Alemdaroğlu, Meltem Ünalerzen, Dicle Eroğul, eski ANAP’lı Yunus Yunusoğlu’nun da aralarında olduğu 45 kişi tarafından 14 Kasım 2014’te kurulmuştu. Partinin güneş ve ayçiçeğinden oluşan ambleminde güneş Anadolu’yu ve umudu; ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyordu.

Anadolu Partisi iddialı girdiği 7 Haziran seçimlerinde 27 bin 642 oy ve yüzde 0,06 oy oranıyla büyük bir hüsran yaşamıştı. Bu sonuçların ardından partinin Başkanlık Divanı istifa etti. 1 Kasım seçimlerinden önce kapatma kararı alan, ancak önceki gün yapılan toplantıda yeterli çoğunluk sağlayamayan Anadolu Partisi’nin kapatma kararının gelecek hafta kesinliğe bağlanması bekleniyor.