SiyasetAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Organize bir usulsüzlük çok net

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Organize bir usulsüzlük çok net

09.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Organize bir usulsüzlük çok net

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Organize bir usulsüzlük çok net

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yerel seçimlerinin ardından İstanbul’da yapılan itirazlar ve oy sayımıyla ilgili dün AK Parti İl Başkanlığı’nda açıklama yaptı. Yavuz, “Geçersiz oyların yüzde 88.5’i sayıldı. Şu ana kadar aradaki fark 14 binlere inmiş durumdadır. Organizeli bir suç işlendiği, organizeli bir usulsüzlük yapıldığı çok net olarak görülüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yavuz, ‘İstanbul’da seçim tekrarı olabilir mi?’ sorusu üzerine şunları kaydetti: “Biz bütün bu belge ve bilgiyi gördükçe diyoruz ki, bu şaibeli hale dönüşmüştür ve bu işin temelini çökerten adeta bir takım sıkıntılar var işin içinde. O zaman gelelim hukuki yollarla bu işi sağlayalım diyoruz. Onun için bu adımları atıyoruz. Attığımız adım neydi? Tümü sayılsın. Olağanüstü itiraz yolu da var. O yolları da kullanmak suretiyle, bir takım girişimlerimiz olabilir ona bakacağız. Ama İstanbul’da olanlar, Yalova’da olanların yüz katıdır, bin katıdır. Daha önceki seçimlerde olabilir. İstanbul’da olanlar, Ağrı’da olanlardan çok daha fazladır ve vahimdir. Sorunun net cevabı şudur; Bütün yolları kullanmaya devam edeceğiz, sonuna kadar.”

Haberin Devamı

Yavuz ‘Bu organize duruma dair bilgi ve ulaşılmış veri var mı?’ sorusuna ise şu cevabı verdi: “Tartışmaya sebep olacak bir şey atayım ortaya. Bu sandık başkanlarından FETÖ kapsamında ihraç edilenler var mı diye merak ediyorum mesela. Buna ilişkinde bilgilerimiz var. Ama araştırmaya devam ediyoruz. Muhtemelen şu oldu; bir stratejik akıl belli kesimleri ve güçleri birleştirdi ve böyle organizeli usulsüzlüklerin ortaya çıkmasına sebebiyet verdi.”

Yavuz “Ne olacaksa hukuki zemin içinde olacak. Biz asla hukukun dışına çıkmayacağız. Yasal yolları denemek hakkımız ve sonuna kadar bu hakkı deneyeceğiz ve bu yollara tevessül edeceğiz. Bizim yaptığımız sandıktan çıkanı kabul etmemek değil” ifadelerini kullandı.