SiyasetAcımasız hayat bahara dönecek

Acımasız hayat bahara dönecek

30.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Genç istihdamının düşüklüğünün derin bir acı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Acımazsız bir hayat var ama bu acımasız hayatı bahara döndürmek mümkün, karanlıkları aydınlığa çıkarmak mümkün. Geliyor gelmekte olan" dedi.

Acımasız hayat bahara dönecek

Elif Altın - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir anne ve baba için evladının işsiz kalmasının ne kadar derin bir acı olduğunun farkında olduğunu belirterek, "Acımazsız bir hayat var ama bu acımasız hayatı bahara döndürmek mümkün, karanlıkları aydınlığa çıkarmak mümkün, Mart'ın sonunu bahar yapmak mümkün, bütün bunları yapacağız. Asla unutmayın geliyor gelmekte olan" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Genç İstihdam Çalıştayı"na katıldı. Çalıştaya CHP Gençlik Kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda genç katıldı. Bir anne ve baba için evladının işsiz kalmasının ne kadar derin bir acı olduğunun da farkında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Bunu yaşayan yakınlarım, akrabalarım, dostlarım var. Dolayısıyla içinde bulunduğunuz tabloyu sizin kadar acı yaşamasam bile farkındayım... Üniversiteyi bitiren bir gencin babasından, annesinden harçlık istemesi, arkadaşlarıyla buluşamaması, hele baba işsizse çok daha dramatik tabloları biliyoruz. Tanığıyız bunların. Okuldan mezun oluyor, iş bulamıyor, parayı faiziyle beraber istiyorsunuz. Devlet gençlere karşı tefecilik yapmaz. Bunu kaldıracağım. Ancak bir işe girer, sigortalı olarak çalışır. Asgari ücret değil, asgari ücretin üstünde bir gelir elde ederse o zaman taksitle anaparayı alabilirsiniz."

Haberin Devamı

'Gücünüzü kullanın'

Ekonomik ve toplumsal olarak ciddi sorunlar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu sorunları aşmanın yolu siyaset kurumudur. Sorgulayacaksınız siyaset kurumunu, artısını eksisinin rahatlıkla ifade edebileceksiniz. Yeri geldiğinde çözüm üreteceksiniz, yol göstereceksiniz. Sizler bizden daha iyi yetiştiniz, bizlerden daha iyi hayatı sorgulama kapasitesine sahipsiniz. Bir gücünüz var ve gücünüzün ne kadar farkındasınız onu bilmiyorum. Önümüzdeki seçimlerde sandık gelecek. Siyaset kurumu ne verecek değil, siyaset kurumunu sorgulamak ve onu doğru bir raya oturtmak sizin elinizde. 6 milyon 300 bin genç ilk kez gidecek sandıkta oy kullanacak. Türkiye'nin kaderini ben ve  benim yaşıtlarım belirlemeyecek.  6 milyon 300 bin genç belirleyecek. Gücünüz bu. Bu gücü kullanın. Umudun meşalesini elinizde taşımak zorundasınız. Acımazsız bir hayat var ama bu acımasız hayatı bahara döndürmek mümkün, birlikte mücadele etmek mümkün, karanlıkları aydınlığa çıkarmak mümkün, Mart'ın sonunu bahar yapmak mümkün, bütün bunları yapacağız. Asla unutmayın geliyor gelmekte olan."