Siyaset‘2023’ü atlatırsak bizi kimse tutamaz’

‘2023’ü atlatırsak bizi kimse tutamaz’

26.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda yeni havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

‘2023’ü atlatırsak bizi kimse tutamaz’

TOKAT DHA - Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada “Tokat Havalimanı'nı şehrimizin gelecekteki hedeflerin bir sembolü olarak görüyoruz. Yatırım bedeli 1 milyar 200 milyon ve yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi var. Yeni havalimanımızın Tokat'ımıza ve burayı kullanacak herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Milletin desteği ile her sorunun üstesinden geldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye güçlü altyapısı sayesinde nasıl salgının üstesinden geldiyse, küresel enerji ve emtia fiyatlarındaki artışın etkisiyle yaşadığı hayat pahalılığı sorunu da kısa sürede aşacaktır” dedi. Önceliklerinin Türk insanının istiklal ve istikbalini, onunla birlikte işini aşını kaybetmemesi, yokluğa düşmemesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

‘Ezdirmeyeceğiz’

“Bunun için ne diyoruz, yatırım, üretim, istihdam, cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek için var gücümüzle uğraşıyoruz. Asgari ücret artışından, sosyal desteklerin kapsamını genişletmeye kadar aldığımız tedbirlerle vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemeye çalışıyoruz. Hayat pahalılığının canımızı yaktığını gayet iyi biliyoruz. Kimi maliyet artışından, kimi aç gözlülükten kaynaklanan artışlarının yol açtığı yükün omuzuma bindiğini biliyoruz. Hukuki ve idari önlemlerle bu sürecin yüzünü olabildiğince azaltmaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

“Her değişim, her devrim gibi bu sürecin de sancılarını yaşıyoruz ama inşallah tüm bu fedakârlıklarımıza değecek müreffeh bir gelecek bizi bekliyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, 2023’ü birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkarak atlatırsa Allah’ın izniyle ekonomi dahil hiçbir alanda kimse bizi tutamaz” ifadelerini  kullandı.

Erdoğan, Zelenskiy ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; görüşmede Rusya-Ukrayna savaşında sahadaki durum ve müzakerelerin geldiği aşama ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik desteği bir kez daha vurguladığını, ikili görüşmelerinde de Türkiye olarak izledikleri aktif ve ilkeli politikayı, sarfettikleri etkin diplomatik gayretleri kapsamlı biçimde liderlerle paylaştığını ifade etti. Erdoğan, bu süreçte Türkiye'nin elinden gelen tüm yardımları hayata geçirdiğini dile getirdi. l ANKARA Milliyet