Siyaset ‘15 Temmuz Haçlı seferidir’

‘15 Temmuz Haçlı seferidir’

11.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “15 Temmuz bize göre Haçlı seferidir. Haçlılar şekil değiştirmiş, 40 yıl bizim çocuklarımızı almış eğitmiş ve bir gecede bu ülkeyi zaptetmeye kalkmışlardır” dedi.

‘15 Temmuz Haçlı seferidir’

Yıldırım, Yenimahalle ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, yerel seçiler öncesinde, “Bu seçim beka seçimi midir? Yok efendim bir muhtarlık, aza seçimi midir?” tartışmasının yapıldığını anımsattı. Kendilerine göre bu seçimin bir beka seçimi olduğunu ifade eden Yıldırım, “Beka problemimiz olmasa ordumuz niye güneye indi? Beka problemimiz olmasa 700 kilometrelik hatta niye çukurlar açılıyor? Beka problemimiz yoksa Amerika’nın verdiği tank, top YPG’nin elinde, namluları Türkiye’ye niye çevrilmiş? Beka problemimiz yoksa bizim Afrin’de, Cerablus’ta, El Bab’da işimiz ne?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, FETÖ ile mücadelenin devam ettiğine işaret ederek şunları kaydetti: “15 Temmuz bize göre Haçlı seferidir. Haçlılar kılık değiştirmiş, 40 yıl bizim çocuklarımızı almış eğitmiş, parayı da bizden toplamış ve bir gecede bu ülkeyi zapt etmeye kalkmışlardır. Bu milletin feraseti bunu püskürtmüş, geri atmıştır. İşte meşhur, dilimizden düşmeyen Cumhur İttifakı da o gece oldu. Cumhur İttifakı’nı kuran o gece saat 10 itibarıyla tankların üzerine çıplak elle saldıran bu millettir, bu vatandaşlardır, bu ülkenin insanlarıdır. Bu nedenle bizim beka sorunumuz vardır.”