SigortaVIG Türkiye’deki varlığını güçlendirdi

VIG Türkiye’deki varlığını güçlendirdi

09.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avusturyalı sigorta devi ve Ray Sigorta’nın sermayedarı VIG, Hollanda merkezli Aegon’un Orta ve Doğu Avrupa iş birimlerini satın aldı. Satın alınan birimler arasında Aegon Türkiye’de bulunuyor. Anlaşmaya göre satın alma işleminin toplam değeri 830 milyon euro (7.8 milyar lira) olarak belirlendi.

VIG Türkiye’deki varlığını güçlendirdi

Aegon’un Orta ve Doğu Avrupa bölgesi içerisinde Türkiye de dâhil olmak üzere Macaristan, Polonya ve Romanya operasyonları bulunuyor. Satın almayla beraber, Aegon’un hayat dışı ve hayat branşlarında hizmet veren şirketlerinin yanı sıra portföyünü de tamamlayan emeklilik fonları ve varlık yönetimi servisleri de VIG tarafından devralınacak. Yüksek hacimli satın alma işleminin 2021 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Bu satın alma ile beraber VIG’nin Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki pazar liderliği konumunu daha da güçlendirdiğini belirten Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, “Böyle bir dönemde 7.8 milyar lira gibi çok büyük bir yatırıma imza atmak VIG’nin gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. İşlemin tamamlanmasından sonra Macaristan’da da sektör lideri konumuna oturacak olan sermayedarımız VIG, Türkiye’de de ilk defa hayat ve emeklilik sektörüne girerek faaliyet alanını daha genişletmiş oldu. VIG’nin, Türkiye pazarı için bu kapsamda bir hamlede bulunması, bölgeye verdiği büyük değerin de başka bir göstergesi” diye konuştu. VIG’nin satın aldığı operasyonların 600 milyon euroyu geçtiği görülüyor.

KEŞFETYENİ
Sinirlerine hakim olamadı! Seyircisine sert tepki gösterdi
Sinirlerine hakim olamadı! Seyircisine sert tepki gösterdi

Cadde | 20.04.2025 - 10:29

'Çalkala', 'Pırlanta', 'Nazar', 'Ders Olsun', 'İntikam', 'Gölge' gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan şarkıcı Demet Akalın, geçtiğimiz akşam Nevşehir'de sahne aldı. Mekanda sigara içenlere tepki gösteren ünlü şarkıcının o halleri gündem oldu.